2018. április 20., péntek
Tivadar

Belföld

Agyonverték az állatkert kedvenc fókáját

Vizsgálatot indított a német rendőrség a dortmundi állatkert kedvenc fókájának “brutális kegyetlenséggel” történt elpusztítása miatt.

A Holly nevű 21 éves nőstény oroszlánfókát péntek reggel találták holtan a fókaveremben. Mint a boncolás során megállapították, a koponyáját bezúzták, és három fogát kiverték.

Az agyonvert fókával együtt élő többi hat állatot nem bántotta a tettes, aki egy, a kerítésen vágott lyukon át jutott be a fókák lakhelyére.

A rendőrségnek egyelőre nincs gyanúsítottja.

A német állatkertek szövetsége közölte, hogy nem tudnak ehhez fogható kegyetlenségről a német állatkertek történetében.

A dortmundi állatkert a város vezetésével együtt most a biztonsági rendszabályok szigorítását mérlegeli.

Holly születése óta az állatkertben élt, és a fókaetetések egyik sztárja volt.

Kapcsolódó Cikkek

  • Varga Mihály: A gazdaságpolitikai célok változatlanok maradnak

    Varga Mihály: A gazdaságpolitikai célok változatlanok maradnak

    A választások eredménye megerősítette, hogy a gazdaságpolitikai célok változatlanok maradnak, így a következő években is a tartós, évi 4 százalék körüli növekedés, a stabil pénzügyi alapok fenntartása, az államadósság csökkentése, az államháztartási hiány további mérséklése, a munkanélküliség csökkentése és a teljes foglalkoztatás megvalósítása kiemelten fontos marad – mondta a nemzetgazdasági miniszter pénteken Budapesten.

  • 48 millió forintos bírságot kapott a UPC

    48 millió forintos bírságot kapott a UPC

    Jogszerűtlen piaci magatartása miatt 48 millió forintos bírsággal sújtotta a UPC-t az alapvető európai uniós és hazai jogszabályok súlyos és tudatos megsértése miatt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).