EUR: 309,16 Ft
CHF: 288,33 Ft
2017. január 21., szombat
Ágnes

Külföld

Aki teheti, halassza el párizsi útját

Párizs, 2015. április 9.
Az Élysée-palota (Palais de l'Elysée), a mindenkori köztársasági elnök hivatala a Rue Faubourg Saint Honoré utcában.  A francia klasszikus stílusú palota 1718-1722 között épült Armand-Claude Mollet és Jean Cailleteau  építészek tervei alapján. Az előtérben a palotát őrző rendőrök.
MTVA/Bizományosi: Simó Endre
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) azt javasolja, hogy aki teheti, halassza párizsi utazását későbbi időpontra a terrorcselekmények miatt.

A szaktárca szombati, MTI-hez eljuttatott közleményében felhívta a Franciaországba, Párizsba utazók figyelmét, hogy az ország egész területére rendkívüli állapotot vezettek be és visszaállították a szigorú határellenőrzést, de a határokat nem zárták le.

Párizsban a közösségi helyek egyelőre nem nyithatnak ki, minden közösségi felvonulást betiltottak, a lakosságot arra kérték, hogy maradjanak otthon, ha lehet, ne hagyják el lakásukat, a városban pedig a lehető legnagyobb elővigyázatossággal közlekedjenek.

A KKM ezért azt javasolja, hogy aki teheti, halassza el párizsi utazását, akik elindulnak a francia fővárosba azt tanácsolták, hogy regisztrálják magukat a Konzuli Szolgálat oldalán az “Online adatlap konzuli védelemre” elektronikus nyomtatvány kitöltésével.

Kapcsolódó Cikkek