EUR: 309,52 Ft
CHF: 288,31 Ft
2017. január 23., hétfő
Rajmund, Zelma

Külföld

Amerikai városokat fenyegetett meg az Iszlám Állam

2015. november 13.
Az Iszlám Állam (IÁ) szélsőséges iszlamista szervezet által 2014. október 3-án közreadott videóról készített képen feltehetőleg az IÁ lefejezésekről készített propagandavideóiban szereplő brit állampolgár, "Dzsihád John" látható. Egy amerikai katonai drón Szíriában légicsapást intézett egy jármű ellen, amely vélhetőleg "Dzsihád Johnt" szállította. (MTI/AP)

Amerikai városokat fenyegetett meg az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet. A terroristák egész listát állítottak össze, s konkrétan megnevezték, hogy mely városokban akarnának merényleteket elkövetni.

A listán huszonhárom szövetségi állam ötvenöt városa szerepel. Köztük például Texas, ahol hét városban ígértek a terroristák merényleteket,a louisianai Shreveport, a kaliforniai Monterrey, vagy az arizonai Phoenix, a nevadai szerencsejáték-város, Reno, a floridai St. Augustine, amely egyébként az Egyesült Államok legrégebbi városa, vagy a dél-dakotai Rapid City.

A listát a terroristák ugyan pár nappal ezelőtt hozták nyilvánosságra, ám az amerikai kormányzat hivatalosan csak szerdán reagált. A Pentagon bejelentése szerint valamennyi megnevezett városban magas szintű készültséget rendeltek el, megerősítették a középületek védelmét, és az amerikai hadsereg egyes alkalmazottainak személyes védelmét. A terrorszervezet ugyanis névvel, lakcímmel, telefonszámmal közölték, hogy kiket akarnak meggyilkolni. Többnyire az Egyesült Államok haditengerészeténél és légierejénél szolgálatot teljesítő katonákról van szó, azokról, akik állítólag részt vettek a terrorszervezet elleni légitámadásokban.

A listán egyébként a terroristák arra szólították fel amerikai híveiket és követőiket, hogy nyugodtan gyilkolják meg a felsorolt amerikai polgárokat.

Kapcsolódó Cikkek