EUR: 307,76 Ft
CHF: 281,74 Ft
2017. május 24., szerda
Eszter, Eliza

Egyéb XVI.kerület

Az őszapók az ágak között szeretnek enni

etető bent

Az etetőre látogató madarak közül néhány faj jobban szeret a talajon táplálkozni

A Rákosmenti Mezei Őrszolgálat mezőőrei kihelyezték a madáretetőket a Naplás -tó felett fekvő Cinkotai parkerdőben és a Batthyány Ilona utcai telephelyükön. Télen nem minden madarunk vonul melegebb tájakra, számos faj itthon marad. Az etetés nagy könnyebbséget és biztonságot jelent számukra, de csak akkor, ha folyamatos, ugyanis a madarak gyorsan megszokják és számítanak az etetőhelyek táplálékkínálatára.

etető_fent

A királykák inkább a talajszint felett étkeznek

Az elmúlt télen is működtek ezek az etetők a Naplás-tónál, számos madárfaj látogatta azokat. A téli madáretetés a legtöbb fajt érintő, akár hat hónapon át tartó, éppen ezért az egyik legösszetettebb madárvédelmi tevékenység. A téli etetőn alkalmazható madáreleségek közül a legfontosabbak a növényi magvak és ezek keverékei, állati zsiradék és alma, melyeket együtt érdemes alkalmazni. Az etetőre látogató madarak közül több is jobban szeret a talajon táplálkozni – például a rigók, a vörösbegy és a magevők –, míg mások inkább a talajszint felett vagy kimondottan az ágak között (például a királykák és az őszapók) érzik jól magukat, ezért az etetőkön több szinten is kínálnak eleségeket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok

  Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok

  Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok, amelyek a szolgáltatók jelenlegi legalacsonyabb árainál is 15 százalékkal kedvezőbb áron kínálnak majd szolgáltatást – közölte Deutsch Tamás miniszterelnöki biztos az Országgyűlés kulturális bizottságának és népjóléti bizottságának együttes ülésén kedden.

 • Ne feledje leadni személyi jövedelemadó-bevallását!

  Ne feledje leadni személyi jövedelemadó-bevallását!

  Már csak öt nap van a személyi jövedelemadó-bevallások leadására, amit az adózók még szombat délelőtt is megtehetnek a budapesti Eurocenterben – közölte a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-vel.

 • Hatvan éve boldog feleségével Kányádi Sándor

  Hatvan éve boldog feleségével Kányádi Sándor

  Sztárként ünnepelték születésnapi köszöntésén a 88 éves, Kossuth-díjas erdélyi magyar költőt, Kányádi Sándort. A nemzet művésze sajnos egyre kevesebb találkozón tud megjelenni, miután összeroppant egy csigolyája és bottal közlekedik, de humora és lelkesedése a régi.