EUR: 309,20 Ft
CHF: 285,44 Ft
2016. október 26., szerda
Dömötör

Egyéb XVI.kerület

Az őszapók az ágak között szeretnek enni

etető bent

Az etetőre látogató madarak közül néhány faj jobban szeret a talajon táplálkozni

A Rákosmenti Mezei Őrszolgálat mezőőrei kihelyezték a madáretetőket a Naplás -tó felett fekvő Cinkotai parkerdőben és a Batthyány Ilona utcai telephelyükön. Télen nem minden madarunk vonul melegebb tájakra, számos faj itthon marad. Az etetés nagy könnyebbséget és biztonságot jelent számukra, de csak akkor, ha folyamatos, ugyanis a madarak gyorsan megszokják és számítanak az etetőhelyek táplálékkínálatára.

etető_fent

A királykák inkább a talajszint felett étkeznek

Az elmúlt télen is működtek ezek az etetők a Naplás-tónál, számos madárfaj látogatta azokat. A téli madáretetés a legtöbb fajt érintő, akár hat hónapon át tartó, éppen ezért az egyik legösszetettebb madárvédelmi tevékenység. A téli etetőn alkalmazható madáreleségek közül a legfontosabbak a növényi magvak és ezek keverékei, állati zsiradék és alma, melyeket együtt érdemes alkalmazni. Az etetőre látogató madarak közül több is jobban szeret a talajon táplálkozni – például a rigók, a vörösbegy és a magevők –, míg mások inkább a talajszint felett vagy kimondottan az ágak között (például a királykák és az őszapók) érzik jól magukat, ezért az etetőkön több szinten is kínálnak eleségeket.

Kapcsolódó Cikkek

 • A tetkóddal üzensz

  A tetkóddal üzensz

  A tetováltatás ismét reneszánszát éli, Zalaegerszegen naponta 10-15 ember fordul meg a tetoválószalonokban.

 • Borozzunk!

  Borozzunk!

  Majdnem mindenütt véget a szüret Zala megyében, az ébredő bort már a pince biztonságában tudhatjuk.

 • Tök jó!

  Tök jó!

  A kelták úgy tartották, hogy az újesztendő előtti napon az élők és a holtak közötti határ elmosódik. Amikor fellebben a fátyol a való világ és a túlvilág között, a földieket védi az álarc, amely megtéveszti a rossz szellemeket –tartja egy ősi mondás.