2018. március 23., péntek
Emőke

Tech

Az USA és Vietnám küldi a legtöbb spamet

A teljes e-mail forgalom 54,2 százalékát tették ki a kéretlen levelek, a spamek, a harmadik negyedévben, amelyek 15,3 százaléka az Egyesült Államokból, 8,4 százaléka Vietnamból, 7,2 százaléka Kínából származott – derült ki a Kaspersky Lab kiberbiztonsági vállalat spam jelentéséből.

Az MTI-hez pénteken eljuttatott tájékoztatás szerint bár a spamek százalékos aránya 0,8 százalékkal csökkent a második negyedév óta, a spammerek egyre többféle módszert használnak a címzettek és az e-mail szűrők megtévesztésére.


Tatyana Shcherbakova, a Kaspersky Lab antispam elemzője a közlemény szerint elmondta: a spammerek kihasználják a nyári üdülési szezont és a magányos embereket. Különböző taktikákat alkalmaznak, kezdve a szállodák nevében küldött hamis értesítésekkel, a pdf csatolmányba illesztett adathalász linkek küldéséig, vagy álmenyasszonyok által a magányos vőlegényektől való pénzszerzésig – sorolta.

Oroszország részesedése a kéretlen levelek forrásországai között 5,7 százalékra csökkent, majd Németország következik 4,3 százalékkal, amelyet Franciaország követ 3,3 százalékkal – derült ki a jelentésből.

Az orosz magántulajdonban lévő Kaspersky Lab jelenleg csaknem 200 országban működik világszerte és több, mint 400 millió felhasználónak biztosít védelmet.

Kapcsolódó Cikkek

 • Több millió dollár értékben loptak el tavaly kriptodevizát

  Több millió dollár értékben loptak el tavaly kriptodevizát

  Csaknem 662 millió jen, vagyis 6,3 millió dollár értékben loptak el hekkerek kriptodevizát Japánban a tavalyi év folyamán – közölte csütörtökön a japán rendőrség, amely első ízben hozott nyilvánosságra összesítést ilyen jellegű bűncselekményekről.

 • Svájcban létesít adatfeldolgozó központot a Kaspersky

  Svájcban létesít adatfeldolgozó központot a Kaspersky

  Svájcban létesít adatfeldolgozó központot az orosz Kaspersky Lab kiberbiztonsági vállalat az ellene felhozott amerikai és brit vádak semlegesítésére, miszerint az orosz titkosszolgálatoknak módjában áll a felhasználók utáni kémkedésre felhasználni vírusvédő alkalmazásának adatforgalmát.

 • Bemutatkozott a világ első robotzsokéja

  Bemutatkozott a világ első robotzsokéja

  Rich Ricci, a BetBright digitális szórakoztató és online sportfogadási vállalat elnöke és tulajdonosa bemutatta a világ első robotlovasát a Cheltenham fesztiválon, amely az Egyesült Királyság egyik legnagyobb lovaseseménye, ahol a legjobb brit és ír lovak versenyeznek.