EUR: 309,16 Ft
CHF: 288,33 Ft
2017. január 21., szombat
Ágnes

Tech

Az USA és Vietnám küldi a legtöbb spamet

at-99377_1920

A teljes e-mail forgalom 54,2 százalékát tették ki a kéretlen levelek, a spamek, a harmadik negyedévben, amelyek 15,3 százaléka az Egyesült Államokból, 8,4 százaléka Vietnamból, 7,2 százaléka Kínából származott – derült ki a Kaspersky Lab kiberbiztonsági vállalat spam jelentéséből.

Az MTI-hez pénteken eljuttatott tájékoztatás szerint bár a spamek százalékos aránya 0,8 százalékkal csökkent a második negyedév óta, a spammerek egyre többféle módszert használnak a címzettek és az e-mail szűrők megtévesztésére.

Tatyana Shcherbakova, a Kaspersky Lab antispam elemzője a közlemény szerint elmondta: a spammerek kihasználják a nyári üdülési szezont és a magányos embereket. Különböző taktikákat alkalmaznak, kezdve a szállodák nevében küldött hamis értesítésekkel, a pdf csatolmányba illesztett adathalász linkek küldéséig, vagy álmenyasszonyok által a magányos vőlegényektől való pénzszerzésig – sorolta.

Oroszország részesedése a kéretlen levelek forrásországai között 5,7 százalékra csökkent, majd Németország következik 4,3 százalékkal, amelyet Franciaország követ 3,3 százalékkal – derült ki a jelentésből.

Az orosz magántulajdonban lévő Kaspersky Lab jelenleg csaknem 200 országban működik világszerte és több, mint 400 millió felhasználónak biztosít védelmet.

Kapcsolódó Cikkek

 • Együttműködő robotok

  Együttműködő robotok

  Egyre több vállalat ismeri fel, hogy hosszú távú érdeke tevékenységének fenntartható végzése. Növekvőben van azon cégek száma, amelyek tudatosan törekednek ökológiai lábnyomuk csökkentésére, a környezet értékeinek védelmére.

 • Beperelték a Twittert!

  Beperelték a Twittert!

  A 2015 novemberében Párizsban és a 2016 márciusában Brüsszelben elkövetett torcselekmények áldozatainak hozzátartozói jogi eljárást kezdeményeztek a Twitter nevű közösségi szolgáltató ellen.

 • Kaspersky: kevés internetező használ biztonságos jelszót

  Kaspersky: kevés internetező használ biztonságos jelszót

  Még mindig csak kevés internetező alkot hatékony jelszót és használja azt biztonságosan, annak ellenére, hogy majdnem minden ötödik internetező fiókját megpróbálták már feltörni a Kaspersky Lab orosz kiberbiztonsági vállalat kutatása szerint.