EUR: 322,18 Ft
CHF: 279,42 Ft
2018. június 20., szerda
Rafael

Tech

Az USA és Vietnám küldi a legtöbb spamet

A teljes e-mail forgalom 54,2 százalékát tették ki a kéretlen levelek, a spamek, a harmadik negyedévben, amelyek 15,3 százaléka az Egyesült Államokból, 8,4 százaléka Vietnamból, 7,2 százaléka Kínából származott – derült ki a Kaspersky Lab kiberbiztonsági vállalat spam jelentéséből.

Az MTI-hez pénteken eljuttatott tájékoztatás szerint bár a spamek százalékos aránya 0,8 százalékkal csökkent a második negyedév óta, a spammerek egyre többféle módszert használnak a címzettek és az e-mail szűrők megtévesztésére.


Tatyana Shcherbakova, a Kaspersky Lab antispam elemzője a közlemény szerint elmondta: a spammerek kihasználják a nyári üdülési szezont és a magányos embereket. Különböző taktikákat alkalmaznak, kezdve a szállodák nevében küldött hamis értesítésekkel, a pdf csatolmányba illesztett adathalász linkek küldéséig, vagy álmenyasszonyok által a magányos vőlegényektől való pénzszerzésig – sorolta.

Oroszország részesedése a kéretlen levelek forrásországai között 5,7 százalékra csökkent, majd Németország következik 4,3 százalékkal, amelyet Franciaország követ 3,3 százalékkal – derült ki a jelentésből.

Az orosz magántulajdonban lévő Kaspersky Lab jelenleg csaknem 200 országban működik világszerte és több, mint 400 millió felhasználónak biztosít védelmet.

Kapcsolódó Cikkek

 • Életmentő funkciót kapnak az iPhone-ok

  Életmentő funkciót kapnak az iPhone-ok

  Egy igen fontos fejlesztés került az ősszel érkező iOS 12 operációs rendszerbe. Az operációs rendszert futtató iPhone okostelefonok automatikusan meg fogják osztani a segélyhívást indított személyek GPS-es koordinátáit a segélyhívó központtal, már ha azok képesek lesznek fogadni ezeket az információkat.

 • A Facebook rajongói oldalainak kezelői is felelősek a felhasználói adatokért

  A Facebook rajongói oldalainak kezelői is felelősek a felhasználói adatokért

  A Facebook rajongói oldalainak adminisztrátorai a Facebookkal együtt felelősek az oldalt látogató személyek adatainak kezeléséért. Vitás esetekben az ország adatvédelmi hatósága felléphet a rajongói oldal kezelője és a Facebook helyi leányvállalata ellen is – ismerteti az Európai Bíróság döntését a KPMG hétfői közleménye.

 • Zuhanórepülésben a bitcoin, meghekkeltek a tőzsdét

  Zuhanórepülésben a bitcoin, meghekkeltek a tőzsdét

  Meghekkelték a hét végén a Coinrail dél-koreai kriptodeviza-váltó platformot, ami erős eladási hullámot indított el a digitális devizák piacán a biztonsági aggodalmak felerősödésének következményeként.