2018. március 23., péntek
Emőke

Egyéb IV.kerület

Beatrix tökéletes manikűrrel, de férfiasan küzdött

Büntetés-végrehajtás Szervezet 2015. évi országos judo bajnokság (Fotó: Máté Krisztián)

Horváth István mestredző  emléktábláját a fia, ifj. Horváth István és Őze István klubigazgató leplezte le (Fotó: Máté Krisztián)

Mostantól Horváth István Judo Csarnoknak hívják az UTE Megyeri úti csarnokát, amelyet a magyar cselgáncs egyik legnagyobb alakjáról, a hétdanos mesterről neveztek el.  Itt rendezték meg harmincadik alkalommal a Büntetés-végrehajtási Szervezet országos dzsúdóbajnokságát.

A megnyitón, a most már Horváth István csarnok tatamiján, együttműködési megállapodást írt alá Csóri András büntetés-végrehajtási (bv.) altábornagy, országos parancsnok és Tóth László, a Magyar Judo Szövetség elnöke.


Közel 120 versenyző tisztelgett a dzsúdócsarnok névadó ünnepségén Horváth István mesteredző emléke és munkássága előtt, majd elkezdődött a 30. bv. országos bajnokság. A versenyzők között vagy kéttucatnyi nő is tatamira lépett .

Büntetés-végrehajtás Szervezet 2015. évi országos judo bajnokság (Fotó: Máté Krisztián)

Kovács Beatrix, a napsugaras mosolyú felügyelő, 11 éves kora óta judózik (Fotó: Máté Krisztián)

Kardos Beatrix már 11 éves korában dzsúdózott, és öt éve vesz részt ezen a versenyen. A kifejezetten nőies lány biztonsági felügyelő Szegeden. A börtönbe való beléptetésnél és a bírósági előállításoknál dolgozik, valamint a körletben felügyeli a rabokat és a látogatásokat. Gyakran a fogvatartottak is megkérdezik tőle, miért nem lett inkább óvónő, de aki azt hiszi, hogy a napsugaras mosolyú Beatrixben nincs határozottság, az nagyot téved. A tatamin is jól megszorongatta ellenfeleit. Tavaly első, most második lett, de, mint mondja, lőni jobban tud.


– Rendszeres résztvevője vagyok a lőbajnokságoknak is a Szegedi Fegyház és Börtön csapatával – mesélte, miközben leszedte a füléről a ragtapaszt. – A fülemben piercing van, azt ilyenkor leragasztom. A nagy köröm is veszélyes –mutatta pirosra festett, gyönyörűen manikűrözött, rövidre vágott körmeit. – Fontos a sport, anélkül nem bírná az ember, a feszültséget le kell vezetni. Nagy a nyomás rajtunk minden oldalról. Hosszú idő megtanulni azt, hogy ne vigyük magunkkal a lelkünkben a munkát.

Beatrix eredetileg virágkötőnek készült, de nem bánja, hogy felügyelő lett a rabok között. Jól érzi magát, a bv.-ben összetartó csapatra lelt.

– Azért is fontosak ezek a versenyek, mert itt egy évben legalább egyszer találkozunk a kollégákkal.

Büntetés-végrehajtás Szervezet 2015. évi országos judo bajnokság (Fotó: Máté Krisztián)

A tatamin a lányok is megmutatták, mit tudnak (Fotó: Máté Krisztián)

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.