2018. január 24., szerda
Timót

Sport

Benedek Tibor: Kőkeményen megdolgozom a szerencsémért

Tizenkét évesen gerincferdülés miatt, orvosi tanácsra ment le először az uszodába, ma pedig már háromszoros olimpiai bajnok, Európa- és világbajnok vízilabdázó. 2013-tól a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya. Benedek Tibor azt mondja, a szerencse nem jön magától, hanem kőkeményen meg kell dolgozni érte.

Nagyon szerencsésnek tartom magam a magánéletemben és a karrieremben is − kezdte a Lokálnak Benedek Tibor.


Budapest, 2012. október 29. Benedek Tibor, a magyar férfi vízilabda-válogatott megbízott szövetségi kapitánya a férfi Világliga-mérkőzés európai selejtezőjére készülő csapat edzése után a Komjádi uszodában 2012 október 29-én. MTI Fotó: Illyés Tibor

MTI Fotó: Illyés Tibor

− Ugyanakkor sokat teszek is azért, hogy szerencsés lehessek. Szoktuk is mondani, ha a kapufáról befelé pattan a labda, az azért van, mert tettél érte. Csak a kőkemény munkában hiszek, hogy mindenért meg kell dolgozni és küzdeni − mondta a sportoló, aki büszke mindenre, amit eddig csinált. A 43 éves kapitánynak a magánélete is kiegyensúlyozott. Első házasságából született a gyönyörű Ginevra, aki már 16 éves. Tizenhárom éve pedig megtalálta a boldogságot Epres Panni egykori modell mellett, akit négy éve feleségül is vett. Két közös gyermekük született, a most nyolcéves Mór és a hatéves Barka.

Benedek Tibor jól tudja, hogy a csúcson maradni, ha lehet, még nehezebb, mint odajutni. Nem roppan össze a kudarcoktól sem, és mint mondja, sokkal erősebb férfi annál, hogy mások elbizonytalanítsák. Sosem bánja, ha kényelmetlenséggel vagy kínszenvedéssel jár eljutni a jó eredményig. A szövetségi kapitány arról is beszélt a Lokálnak, mennyire jólesik neki az emberek szeretete.


− A vízilabda olyan téma, ami érdekli az embereket. Szerencsések vagyunk, sok szép eredményt értünk el, mindezt pedig nemcsak magunknak, hanem az egész országnak. Azt hiszem, az emberek érzik, hogy értük is küzdöttünk − mondta a kapitány, aki gőzerővel készül a januárban kezdődő Európa-bajnokságra.

Kapcsolódó Cikkek

 • Babos elődöntőt játszhat párosban

  Babos elődöntőt játszhat párosban

  Melbourne lett a magyar teniszezők kedvenc városa. Babos Tímea női párosban a négy, vegyes párosban pedig a nyolc közé jutott, s persze ott van Fucsovics Márton is, akit Roger Federer állított meg a negyedik körben.

 • Videóbíró segít az oroszországi vb-n

  Videóbíró segít az oroszországi vb-n

  Videóbíró segíti a játékvezetők munkáját a nyári, oroszországi futball-vb-n. Alkalmazása annyira biztos, hogy már a szponzort keresik, akinek az emblémáját a visszajátszásnál lehet majd látni.

 • Beteljesült álmok

  Beteljesült álmok

  Tudjuk, hogy a futballisták nem túl bonyolult lelket és ez ismét bebizonyosodott Alexis Sánchez és Henrikh Mkhitaryan esetében is, akiknek beteljesült a gyerekkori „álmuk”.

 • Vége! Nadal feladta

  Vége! Nadal feladta

  A világelső Rafael Nadal feladta negyeddöntős mérkőzését kedden a horvát Marin Cilic ellen az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.