2018. január 18., csütörtök
Piroska

Extra

Benedict Cumberbatch kitüntetést kapott a királynőtől

II. Erzsébet brit uralkodó a Brit Birodalom érdemrendjének (CBE) parancsnoki fokozatát adományozta Benedict Cumberbatch színésznek az előadóművészetekben végzett kiemelkedő tevékenységéért és jótékonysági feladatvállalásaiért kedden a Buckingham-palotában.

A díjnál nagyobb elismeréssel a lovaggá ütés ér fel az Egyesült Királyságban. A 39 éves Cumberbatch az egyik legfiatalabb színész, aki kiérdemelte ezt a kitüntetést.


“Ez fantasztikus. Kissé idegtépő, igazából semmi sem készíthet fel erre. Különleges alkalom, hogy itt lehetek és nagyon hízelgő ez a fajta elismertség” – fogalmazott a BBC-nek Cumberbatch, akit az ünnepélyes díjátadásra felesége, Sophie Hunter színházi rendező kísért el.

London, 2015. november 10. II. Erzsébet brit uralkodó (b) a Brit Birodalom Érdemrendjének parancsnoki fokozata kitüntetést (CBE) adományozza Benedict Cumberbatch brit színésznek a londoni királyi rezidencián, a Buckingham-palotában 2015. november 10-én.(MTI/AP/Yui Mok)

London, 2015. november 10.
II. Erzsébet brit uralkodó (b) a Brit Birodalom Érdemrendjének parancsnoki fokozata kitüntetést (CBE) adományozza Benedict Cumberbatch brit színésznek a londoni királyi rezidencián, a Buckingham-palotában 2015. november 10-én.(MTI/AP/Yui Mok)

A színész jelenleg Shakespeare Hamletjában játszik a londoni Barbican Színházban és többek közt hamarosan kezdi a nagysikerű Sherlock című televíziós filmsorozat negyedik évadának forgatását. “Ó, sohasem lesz vége, igaz?” – kommentálta a nyomozó kalandjainak folytatását II. Erzsébet. Cumberbatch szerint az uralkodó nem árulta el, ő maga rajongója-e a filmnek, de azt elmondta, hogy “háztartásában többek is kedvelik.”


Cumberbatch a királynő júniusi hivatalos születésnapi ünnepsége alkalmából vette volna át az elismerést, akkor azonban forgatási munkái miatt nem tudott megjelenni az uralkodó előtt. II. Erzsébet minden születésnapján magas kitüntetésekben részesíti számos alattvalóját. Az idei születésnapi ceremónia előestéjén ismertetett 120 oldalas születésnapi kitüntetési listán összesen 1180 név sorakozott.

Amikor megkapta az érdemrendről tájékoztató levelet, azt hitte, “valaki súlyos hibát követett el” – fogalmazott a színész.

Cumberbatchet idén a Kódjátszma című filmben Alan Turing matematikus megformálásáért Oscar-díjra jelölték. Jelenleg a Fekete mise című filmjét játsszák a mozikban, majd hamarosan Doctor Strange-ként lesz látható a képregényhős kalandjait bemutató filmben.

Kapcsolódó Cikkek

 • Mészáros Márta tragédiája – tízévesen már árva volt

  Mészáros Márta tragédiája – tízévesen már árva volt

  Megrendítő titkait osztotta meg a közelmúltban Mészáros Márta. A világszerte ismert rendezőnő gyerekkorát leírhatatlan tragédiák övezték: a mindennapos éhínség és betegségek mellett a szülei is életüket vesztették a szovjet rémuralom alatt.

 • Szexi ikertornyok: Megan és Claudia

  Szexi ikertornyok: Megan és Claudia

  Ki van a fotókon? A 31 éves Megan Fox színésznő és a 24 éves Claudia Alende modell mintha ikrek lennének. Mindketten gyönyörűek, igéző szemekkel és tökéletes alakkal. Annyi a különbség, hogy Claudia teltebb és a kerek popsijáért egyszerűen odavannak a férfiak.

 • Balázs Andrea vérét adta Árpa Attiláért

  Balázs Andrea vérét adta Árpa Attiláért

  25 előadását ünnepelte a Stephen King  horror regényéből készült Tortúra című darab a Karinthy Színházban. Az Árpa Attila és Balázs Andrea főszereplésével készült előadás nem alatt nem kevés sérülést szedett össze a színésznő, sőt a saját vérét is adta az előadás sikeréért.