EUR: 308,19 Ft
CHF: 281,86 Ft
2017. május 23., kedd
Dezső

Extra

Benedict Cumberbatch kitüntetést kapott a királynőtől

II. Erzsébet brit uralkodó a Brit Birodalom érdemrendjének (CBE) parancsnoki fokozatát adományozta Benedict Cumberbatch színésznek az előadóművészetekben végzett kiemelkedő tevékenységéért és jótékonysági feladatvállalásaiért kedden a Buckingham-palotában.

A díjnál nagyobb elismeréssel a lovaggá ütés ér fel az Egyesült Királyságban. A 39 éves Cumberbatch az egyik legfiatalabb színész, aki kiérdemelte ezt a kitüntetést.

“Ez fantasztikus. Kissé idegtépő, igazából semmi sem készíthet fel erre. Különleges alkalom, hogy itt lehetek és nagyon hízelgő ez a fajta elismertség” – fogalmazott a BBC-nek Cumberbatch, akit az ünnepélyes díjátadásra felesége, Sophie Hunter színházi rendező kísért el.

London, 2015. november 10. II. Erzsébet brit uralkodó (b) a Brit Birodalom Érdemrendjének parancsnoki fokozata kitüntetést (CBE) adományozza Benedict Cumberbatch brit színésznek a londoni királyi rezidencián, a Buckingham-palotában 2015. november 10-én.(MTI/AP/Yui Mok)

London, 2015. november 10.
II. Erzsébet brit uralkodó (b) a Brit Birodalom Érdemrendjének parancsnoki fokozata kitüntetést (CBE) adományozza Benedict Cumberbatch brit színésznek a londoni királyi rezidencián, a Buckingham-palotában 2015. november 10-én.(MTI/AP/Yui Mok)

A színész jelenleg Shakespeare Hamletjában játszik a londoni Barbican Színházban és többek közt hamarosan kezdi a nagysikerű Sherlock című televíziós filmsorozat negyedik évadának forgatását. “Ó, sohasem lesz vége, igaz?” – kommentálta a nyomozó kalandjainak folytatását II. Erzsébet. Cumberbatch szerint az uralkodó nem árulta el, ő maga rajongója-e a filmnek, de azt elmondta, hogy “háztartásában többek is kedvelik.”

Cumberbatch a királynő júniusi hivatalos születésnapi ünnepsége alkalmából vette volna át az elismerést, akkor azonban forgatási munkái miatt nem tudott megjelenni az uralkodó előtt. II. Erzsébet minden születésnapján magas kitüntetésekben részesíti számos alattvalóját. Az idei születésnapi ceremónia előestéjén ismertetett 120 oldalas születésnapi kitüntetési listán összesen 1180 név sorakozott.

Amikor megkapta az érdemrendről tájékoztató levelet, azt hitte, “valaki súlyos hibát követett el” – fogalmazott a színész.

Cumberbatchet idén a Kódjátszma című filmben Alan Turing matematikus megformálásáért Oscar-díjra jelölték. Jelenleg a Fekete mise című filmjét játsszák a mozikban, majd hamarosan Doctor Strange-ként lesz látható a képregényhős kalandjait bemutató filmben.

Kapcsolódó Cikkek

 • Peller Mariann daganattal küzdött

  Peller Mariann daganattal küzdött

  Peller Mariann megdöbbentő titkot árult el gyerekkorából: tizenéves korában azért imádkozott, hogy inkább neki legyen bármilyen komolyabb betegsége, mint imádott szüleinek, családjának vagy azoknak az embereknek, akik fontosak neki.

 • Példakép lett a Winnie

  Példakép lett a Winnie

  Bőrbetegség ide vagy oda, Chantelle Winnie, becenevén Winnie Harlow csak úgy tündökölt legutóbbi nyilvános megjelenésén királykék ruhájában.

 • Még egy hónapig kritikus Erdei fiának állapota

  Még egy hónapig kritikus Erdei fiának állapota

  Még közel egy hónapig 24 órás megfigyelés alatt tartják Erdei Zsolt kisfiát, Vilmost. Az alig másfél kilós koraszülött csecsemőt jelenleg az orvosok táplálják, inkubátorban tartják, de büszke édesapja szerint az első egy-két nap ijedtsége után egyre biztatóbb híreket kapnak az orvosoktól.