2018. április 20., péntek
Tivadar

Extra

Benedict Cumberbatch kitüntetést kapott a királynőtől

II. Erzsébet brit uralkodó a Brit Birodalom érdemrendjének (CBE) parancsnoki fokozatát adományozta Benedict Cumberbatch színésznek az előadóművészetekben végzett kiemelkedő tevékenységéért és jótékonysági feladatvállalásaiért kedden a Buckingham-palotában.

A díjnál nagyobb elismeréssel a lovaggá ütés ér fel az Egyesült Királyságban. A 39 éves Cumberbatch az egyik legfiatalabb színész, aki kiérdemelte ezt a kitüntetést.


“Ez fantasztikus. Kissé idegtépő, igazából semmi sem készíthet fel erre. Különleges alkalom, hogy itt lehetek és nagyon hízelgő ez a fajta elismertség” – fogalmazott a BBC-nek Cumberbatch, akit az ünnepélyes díjátadásra felesége, Sophie Hunter színházi rendező kísért el.

London, 2015. november 10. II. Erzsébet brit uralkodó (b) a Brit Birodalom Érdemrendjének parancsnoki fokozata kitüntetést (CBE) adományozza Benedict Cumberbatch brit színésznek a londoni királyi rezidencián, a Buckingham-palotában 2015. november 10-én.(MTI/AP/Yui Mok)

London, 2015. november 10.
II. Erzsébet brit uralkodó (b) a Brit Birodalom Érdemrendjének parancsnoki fokozata kitüntetést (CBE) adományozza Benedict Cumberbatch brit színésznek a londoni királyi rezidencián, a Buckingham-palotában 2015. november 10-én.(MTI/AP/Yui Mok)

A színész jelenleg Shakespeare Hamletjában játszik a londoni Barbican Színházban és többek közt hamarosan kezdi a nagysikerű Sherlock című televíziós filmsorozat negyedik évadának forgatását. “Ó, sohasem lesz vége, igaz?” – kommentálta a nyomozó kalandjainak folytatását II. Erzsébet. Cumberbatch szerint az uralkodó nem árulta el, ő maga rajongója-e a filmnek, de azt elmondta, hogy “háztartásában többek is kedvelik.”


Cumberbatch a királynő júniusi hivatalos születésnapi ünnepsége alkalmából vette volna át az elismerést, akkor azonban forgatási munkái miatt nem tudott megjelenni az uralkodó előtt. II. Erzsébet minden születésnapján magas kitüntetésekben részesíti számos alattvalóját. Az idei születésnapi ceremónia előestéjén ismertetett 120 oldalas születésnapi kitüntetési listán összesen 1180 név sorakozott.

Amikor megkapta az érdemrendről tájékoztató levelet, azt hitte, “valaki súlyos hibát követett el” – fogalmazott a színész.

Cumberbatchet idén a Kódjátszma című filmben Alan Turing matematikus megformálásáért Oscar-díjra jelölték. Jelenleg a Fekete mise című filmjét játsszák a mozikban, majd hamarosan Doctor Strange-ként lesz látható a képregényhős kalandjait bemutató filmben.

Kapcsolódó Cikkek

 • Nem veszi át díját Natalie Portman

  Nem veszi át díját Natalie Portman

  Natalie Portman amerikai színésznő nem veszi át az izraeli Nobel-díjnak is nevezett, kétmillió dollárral járó Genezis-díját, mert az elmúlt időszak izraeli történései miatt nem engedi a lelkiismerete – írta a Jediót Ahronót című újság honlapja pénteken.

 • Prince halálában senki sem bűnös

  Prince halálában senki sem bűnös

  Vádemelés nélkül fejezte be a két éve elhunyt popsztár, Prince ügyében folytatott vizsgálatot a minnesotai ügyészség, amely szerint az énekes tudta nélkül szedett be hamisított gyógyszert.

 • Emese: Ha szűz maradok, örökbe fogadok

  Emese: Ha szűz maradok, örökbe fogadok

   A 28 éves szűz színésznőt udvarlói már nem csak szép szavakkal, de több száz milliós összegekkel is bombázzák. Ennek ellenére Emese még egy olyan férfit se talált, akivel szívesen találkozna, pedig nagyon vágyik egy igazi úriemberre, akinek gyerekeket szülhet.