EUR: 307,50 Ft
CHF: 282,97 Ft
2017. május 27., szombat
Hella

Egyéb XIX.kerület

Besegítettek a kispesti tűzoltók

( Fotó: Sáfár Tibor) Közlekedésbiztonsági RoadShow a Sportkastélyban ( Fotó: Sáfár Tibor)

Be is öltözhettek a gyerekek
( Fotó: Sáfár Tibor)

Közlekedésbiztonsági roadshow látogatott a pestszentimrei Sportkastélyba, ahol a másodikos diákok tesztelhették KRESZ-tudásukat, beülhettek a tűzoltóautóba, szimulátor segítségével motorra pattanhattak, de a lényeg, hogy mostantól talán nagyobb biztonságban tudhatjuk őket. Nyolcfős csoportok érkeztek a Sportkastélyba a Két láb, két kéz, két keréken elnevezésű közbiztonsági roadshow-ra, ahol a parkolóban máris tűzoltó- és rendőrautó várta őket, odabent pedig minden teremben volt valami program, aminek segítségével jobban megismerkedhettek a közlekedés rejtelmeivel és a szervek munkájával. A XVIII. kerület a kispesti tűzoltósághoz tartozik, a gyerekek kedvencét, a hatalmas tűzoltóautót is ők biztosították. A diákok fel is ülhettek a járműre, és részletesen elmagyarázták nekik, hogy a rengeteg felszerelésből mi mire való.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.