EUR: 309,20 Ft
CHF: 285,44 Ft
2016. október 26., szerda
Dömötör

Egyéb XIV.kerület

Bezár a PeCsa bazár, de kinyitott a Kultúrzsibi

PeCSaMég november végéig látogatható hétvégenként a Petőfi Csarnok kultikus bolhapiaca, ahol a gumicukortól kezdve a porcelánbabákon és a 16 milliméteres retro pornófimeken keresztül a különleges relikviákig szinte minden megtalálható. Közben a Dürer Kertben ismét megnyílt a Kultúrzsibi, ahol vasárnaponként antik- és retro vásár van, vagyis Zugló nem marad bazár nélkül.

bolha_1

Ágnes zsákmánya egy jelenetfotó Johnny Weissmüllerrel a legendás Tarzanból

– Most mindent olcsóbban adok, mert november végéig ki akarom árulni, amit az asztalon lát, kedves – kínálta ottjártunkkor portékáját egy asszony. Az asztalon a mai 30–40-es korosztály gyerekkorának emlékei sorakoztak: kopogós pléh csirke, Hofi és Koós kirakós a Macskaduettből, gyöngyös pénztárca, és az asztal alatt is micsoda kincsek: régi Hahota, Kockás és egyéb képregénygyűjtemény! – November végén bezár a PeCsa, ugye tudja? Addig itt leszek. Állítólag utána is lesz helyünk, de még nem tudjuk, hogy hol. Mindenesetre ezt a hangulatot nehéz lesz visszahozni – mutatott körbe.

Kicsit arrébb a ’60-as éveket árulta egy úr. Felpróbáltam egy 55 esztendős, kopott foncsorozású napszemüveget és Brigitte Bardot-nak képzelhettem magam egy pillanatig, de aztán gyorsan kijózanított az antik okuláré ára.

– Hatezer-ötszáz forint – közölte az eladó, úgyhogy nem kötöttünk üzletet. Kicsit arrébb egy retro pornófilmre alkudott valaki, a napfény felé tartva a filmtekercset, hogy ellenőrizze, nem vesz-e zsákbamacskát.

A Városliget másik oldalán is van már retro bazár, hiszen az Erzsébet téri legendás Kultúrzsibi a Dürer Kertben éledt újjá. Minden vasárnap 10 és 16 óra között várják az antik, retro és kortárs tárgyak rajongóit.

 

Kapcsolódó Cikkek

 • A tetkóddal üzensz

  A tetkóddal üzensz

  A tetováltatás ismét reneszánszát éli, Zalaegerszegen naponta 10-15 ember fordul meg a tetoválószalonokban.

 • Borozzunk!

  Borozzunk!

  Majdnem mindenütt véget a szüret Zala megyében, az ébredő bort már a pince biztonságában tudhatjuk.

 • Tök jó!

  Tök jó!

  A kelták úgy tartották, hogy az újesztendő előtti napon az élők és a holtak közötti határ elmosódik. Amikor fellebben a fátyol a való világ és a túlvilág között, a földieket védi az álarc, amely megtéveszti a rossz szellemeket –tartja egy ősi mondás.