EUR: 310,77 Ft
CHF: 259,54 Ft
2018. április 23., hétfő
Béla

Egyéb XIV.kerület

Bezár a PeCsa bazár, de kinyitott a Kultúrzsibi

PeCSaMég november végéig látogatható hétvégenként a Petőfi Csarnok kultikus bolhapiaca, ahol a gumicukortól kezdve a porcelánbabákon és a 16 milliméteres retro pornófimeken keresztül a különleges relikviákig szinte minden megtalálható. Közben a Dürer Kertben ismét megnyílt a Kultúrzsibi, ahol vasárnaponként antik- és retro vásár van, vagyis Zugló nem marad bazár nélkül.

bolha_1

Ágnes zsákmánya egy jelenetfotó Johnny Weissmüllerrel a legendás Tarzanból

– Most mindent olcsóbban adok, mert november végéig ki akarom árulni, amit az asztalon lát, kedves – kínálta ottjártunkkor portékáját egy asszony. Az asztalon a mai 30–40-es korosztály gyerekkorának emlékei sorakoztak: kopogós pléh csirke, Hofi és Koós kirakós a Macskaduettből, gyöngyös pénztárca, és az asztal alatt is micsoda kincsek: régi Hahota, Kockás és egyéb képregénygyűjtemény! – November végén bezár a PeCsa, ugye tudja? Addig itt leszek. Állítólag utána is lesz helyünk, de még nem tudjuk, hogy hol. Mindenesetre ezt a hangulatot nehéz lesz visszahozni – mutatott körbe.


Kicsit arrébb a ’60-as éveket árulta egy úr. Felpróbáltam egy 55 esztendős, kopott foncsorozású napszemüveget és Brigitte Bardot-nak képzelhettem magam egy pillanatig, de aztán gyorsan kijózanított az antik okuláré ára.

– Hatezer-ötszáz forint – közölte az eladó, úgyhogy nem kötöttünk üzletet. Kicsit arrébb egy retro pornófilmre alkudott valaki, a napfény felé tartva a filmtekercset, hogy ellenőrizze, nem vesz-e zsákbamacskát.


A Városliget másik oldalán is van már retro bazár, hiszen az Erzsébet téri legendás Kultúrzsibi a Dürer Kertben éledt újjá. Minden vasárnap 10 és 16 óra között várják az antik, retro és kortárs tárgyak rajongóit.

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Négy embert megöltek egy étteremben

  Négy embert megöltek egy étteremben

  Négy embert megölt, további hármat pedig megsebesített egy lövöldöző férfi vasárnapra virradó éjjel az egyesült államokbeli Nashville közelében egy Waffle House étteremben.

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.