EUR: 309,16 Ft
CHF: 288,33 Ft
2017. január 22., vasárnap
Artúr, Vince

Program

Borbás Marcsi: A sűrűje 2

borbas marcsiBorbás Marcsi első könyve az olvasók szavazatai alapján a legjobb gasztronómiai kötet lett 2015-ben, és már itt is a folytatás, A sűrűje 2! A műsorvezető az ételek elkészítése mellett minden recepthez egy személyes történetet is megoszt.

– Hiszem, hogy a magyar gasztronómiát alapvetően és meghatározóan azok a fogások alkotják, amelyek a házi konyha kedvenceivé válnak és a családok asztalára kerülnek. A következő száz recepttel ezt az „asztalt” igyekszem gazdagítani – mondta Borbás Marcsi, aki a legkülönbözőbb hozzávalókat használja a finomságaihoz: bab, paradicsom, káposzta, gersli, kappan. De nem hiányzik a köles vagy az egészséges hajdina sem.

– Észre kell venni, hogy a különböző elképzelésekből apránként dédanyáink étkezése köszön vissza. Mi lenne, ha végre vissza mernénk térni a gyökerekhez? – vetette fel a szerző. A finomságokat látva pedig nem kérdés, hogy tényleg vissza kell térni a gyökerekhez!

Kapcsolódó Cikkek

  • Ikonikussá vált a Kislány a pokolban holokauszt monodráma

    Ikonikussá vált a Kislány a pokolban holokauszt monodráma

    Január 25-én tartja következő előadását a Kazán István Kamaraszínház, amely Sárdi Mária: Kislány a pokolban című életrajzi könyvéből készült. Tíz éve töretlen sikert arat a nézőknél de csak ritkán lehet látni, mert mint Kriszt Lászlótól, a darab rendezőjétől megtudtuk, nincs nagy igény a holokauszt drámákra, ezért játsszák csak ritkán, de amiket előleg megnézett, azokról is lesújtó volt a véleménye.

  • Reformáció 500: Élőben adja a közmédia az emlékév megnyitóját

    Reformáció 500: Élőben adja a közmédia az emlékév megnyitóját

    A közmédia közvetíti a reformáció 500. évfordulója alkalmából meghirdetett emlékév központi megnyitóját. A kilencvenperces, több művészeti ágat felvonultató ünnepség péntek délután öt órakor kezdődik a Művészetek Palotájában (Müpa), és fél hattól, csúsztatott élő adásban lesz követhető az M5 és a Duna World műsorán.