EUR: 319,66 Ft
CHF: 277,06 Ft
2018. május 27., vasárnap
Hella

Extra

Carey Mulligan és Will Smith lett a legjobb színész

Megkezdődött a filmes díjak idei szezonja a Hollywoodi Filmdíjak átadásával: a vasárnap esti Beverly Hills-i gála díjazottjai között volt Carey Mulligan, Will Smith, Ridley Scott és Tom Hooper is.

A brit Mulligan A szüfrazsett (Suffragette) című drámában nyújtott alakításával érdemelte ki a legjobb színésznőnek járó elismerést, Will Smith pedig a Concussion (Agyrázkódás) című film főszerepéért vehette át a legjobb férfi színésznek járó díjat. A megtörtént esetet feldolgozó alkotásban Smith egy törvényszéki patológust alakít, aki először diagnosztizálta a CTE nevet kapott, idővel visszafordíthatatlan leépülést okozó agykárosodást az amerikaifutball-játékosoknál.


A brit producer és rendező, Ridley Scott a Mentőexpedíció (The Martian) című sci-fi drámájáért kapott produceri díjat. A legjobb rendező az Oscar-díjas Tom Hooper lett A dán lány (The Danish Girl) című, transzszexualitással foglalkozó drámájával. A filmben főszerepet játszó Alicia Vikander a legjobb feltörekvő színésznő díját kapta.

A legjobb komikusnak Amy Schumert választották Kész katasztrófa (Dating Queen) című filmjéért, a legjobb mellékszereplő Jane Fonda lett az Ifjúság (Youth) című filmben játszott szerepéért.

Az életműdíjat idén Robert De Niro kapta, az animációs filmek kategóriájában az Agymanókat (Inside Out) választották a legjobbnak.

Az Oscar- és Golden Globe-díjakkal ellentétben a Hollywoodi Filmdíjak esetében nincsenek jelöltek, a kitüntetetteket filmesek egy kis csoportja választja ki.

A 19. alkalommal megrendezett gálán többek közt Dakota Johnson, Russell Crowe, Selena Gomez, Jake Gyllenhaal és Johnny Depp is adott át díjat a színpadon.

Kapcsolódó Cikkek

 • Együtt küzdenek a sztárok a kilók ellen

  Együtt küzdenek a sztárok a kilók ellen

  Peller Mariann nem rég indította útjára a Feel Soul Good Lélekközösség rendezvénysorozatát, ahol a vendégek a legkülönfélébb témákat boncolgatják a lélek oldaláról megközelítve.

 • Fia halála után tíz évig nem állt színpadra az énekesnő

  Fia halála után tíz évig nem állt színpadra az énekesnő

  Szabó Csilla mindig is imádta a gyerekeket: a Fóti Gyermekfaluban volt óvónő, majd énekelni kezdett a Bojtorján együttesben. Éveken keresztül játszott kórházban, beteg gyerekeknek és árvaházakban, ám fia halála összetörte az énekesnőt.

 • Dub Fx is beatboxol az EFOTT-on

  Dub Fx is beatboxol az EFOTT-on

  Az Efott szervezői a vártnál korábban közzétették a legnagyobb színpadi fellépőket. A külföldi nagy nevek, John Newman és Jessie J, Lost Frequencies  mellett Dub Fx is mikrofont ragad július 11 és 16 között a velencei fesztiválon.