2018. április 22., vasárnap
Csilla, Noémi

Egyéb VI.kerület

Cirkusz lehet a Nyugati mögött

Akár a korábbi kormányzati negyed helyén is felépülhet a Fővárosi Nagycirkusz új épülete. A Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. (MACIVA) szakemberei az elmúlt napokban tartottak helyszíni szemlét a területen.

– Az új épületnek olyan helyszínt szeretnénk találni, amely forgalmas helyen van, közforgalmi szempontból a leendő épület jól látható, a terület megfelelő méretű, vagyis lakókocsik, kamionok befogadására egyaránt alkalmas, otthont tud adni az artistaképző iskolának, a modern, a klasszikus és az alternatív cirkuszművészeti csoportoknak, de az építkezéshez nem kell fákat kivágni, zöldterületet megbontani, és ahol a lakókörnyezetet sem zavarja a cirkusz működése – összegezte az ideális helyszín ismérveit Fekete Péter, a MACIVA igazgatója az MTI-nek.
Mint mondta, a területen megfelelő mennyiségű tér áll rendelkezésre, hátulról, a Ferdinánd híd felől jól megközelíthető kamionokkal, nincsen lakóövezet a környezetében, vannak olyan, jelenleg üres épületegységek, amelyekben jól el lehet helyezni irodákat vagy kiszolgáló épületegységet.
Bár a miniszteri biztosként is tevékenykedő Fekete Péter szerint a tradíciók miatt a cirkusz legideálisabb helyszíne a Városliget közvetlen környezete lenne, mégis úgy véli, minden lehetőséget meg kell vizsgálni, hogy végül megtalálják a legmegfelelőbb helyszínt.


Budapest, 2015. április 18. Résztvevők a cirkusz világnapja alkalmából tartott városligeti cirkuszparádén a Fővárosi Nagycirkusz előtt 2015. április 18-án. MTI Fotó: Kovács Attila


MTI Fotó: Kovács Attila

Címkék

Kapcsolódó Cikkek