EUR: 310,86 Ft
CHF: 270,74 Ft
2017. szeptember 26., kedd
Jusztina

Program

Csajok a csúcson- A szüfrazsett

A filmtörténet több mint 120 évében igen kedvelt ötleteket szolgáltattak a világ legnagyobb konfliktusai, mivel az ellentétek mindig kellő mennyiségű drámát és akciót ígértek a nézőknek, természetesen igazi katartikus élménnyel a végén. Érdekes viszont, hogy míg háborús és vallási ellentétekről körülbelül havonta készülnek filmek, addig az egyik legősibb, már az ősember által is ismert konfliktusforrásról annál kevesebb: a férfiak és a nők közötti jogi egyenlőtlenségekről. 1912-ben járunk Angliában, ahol egy szegény mosónő ( Carey Mulligan) egy nap megelégeli a sorsát és csatlakozik az akkoriban kibontakozó szüfrazsett mozgalomhoz. A változáshoz viszont hosszú és viszontagságos út vezetett. Feministáknak, a történelmi filmek kedvelőinek és Meryl Streep rajongóinak kötelező!

57870-A-szufrazsett-2015-Carey-MulliganTudta-e?

 • A film csupán 14 millió dollárból készült.
 • Habár kiemelt helyen szerepel a film plakátján a háromszor Oscar-díjas Meryl Streep, a közel két órás filmben alig pár percet szerepel.
 • A főszereplő Carey Mulligan lett az év színésznője a Hollywood Film Awards-on a filmben nyújtott alakításáért.

Kapcsolódó Cikkek

 • Fogyási világrekordra készülnek Magyarországon 

  Fogyási világrekordra készülnek Magyarországon 

  A nagy fogyás: életmódváltó példaképek kerestetnek! Magyarország Európa legtúlsúlyosabb országa, évente több mint egymillió személy próbálkozik meg testsúlycsökkentéssel, de túlnyomó többségük nem tud tartós eredmény elérni.

 • Hamarosan a mozikban a Budapest Noir

  Hamarosan a mozikban a Budapest Noir

  November 2-án mutatják be a magyar mozik a Budapest Noir c. nagyjátékfilmet. A Budapest Noir Gárdos Éva rendezésében, a Pioneer Pictures gyártásában, Kemény Ildikó vezető producer irányításával készült, főszereplői Kolovratnik Krisztián, Tenki Réka, Kulka János, Kováts Adél, Dobó Kata és Anger Zsolt.

 • Art Market Budapest 2017: Nemzetközi Kortárs Képzőművészeti Kiállítás és Vásár

  Art Market Budapest 2017: Nemzetközi Kortárs Képzőművészeti Kiállítás és Vásár

  Október 12-15. között Budapest ismét Európa egyik legvonzóbb kulturális célpontjává, a régió képzőművészeti fővárosává válik: a hetedik alkalommal megrendezésre kerülő Art Market Budapest, Közép- és Kelet-Európa legjelentősebb nemzetközi művészeti vására, Magyarország legnagyobb kortárs kiállítása négy kontinens közel 25 országából érkező 100 kiállító választékát mutatja be a közönségnek.