EUR: 310,49 Ft
CHF: 288,94 Ft
2017. január 25., szerda
Pál

Program

Csajok a csúcson- A szüfrazsett

A filmtörténet több mint 120 évében igen kedvelt ötleteket szolgáltattak a világ legnagyobb konfliktusai, mivel az ellentétek mindig kellő mennyiségű drámát és akciót ígértek a nézőknek, természetesen igazi katartikus élménnyel a végén. Érdekes viszont, hogy míg háborús és vallási ellentétekről körülbelül havonta készülnek filmek, addig az egyik legősibb, már az ősember által is ismert konfliktusforrásról annál kevesebb: a férfiak és a nők közötti jogi egyenlőtlenségekről. 1912-ben járunk Angliában, ahol egy szegény mosónő ( Carey Mulligan) egy nap megelégeli a sorsát és csatlakozik az akkoriban kibontakozó szüfrazsett mozgalomhoz. A változáshoz viszont hosszú és viszontagságos út vezetett. Feministáknak, a történelmi filmek kedvelőinek és Meryl Streep rajongóinak kötelező!

57870-A-szufrazsett-2015-Carey-MulliganTudta-e?

 • A film csupán 14 millió dollárból készült.
 • Habár kiemelt helyen szerepel a film plakátján a háromszor Oscar-díjas Meryl Streep, a közel két órás filmben alig pár percet szerepel.
 • A főszereplő Carey Mulligan lett az év színésznője a Hollywood Film Awards-on a filmben nyújtott alakításáért.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ikonikussá vált a Kislány a pokolban holokauszt monodráma

  Ikonikussá vált a Kislány a pokolban holokauszt monodráma

  Január 25-én tartja következő előadását a Kazán István Kamaraszínház, amely Sárdi Mária: Kislány a pokolban című életrajzi könyvéből készült. Tíz éve töretlen sikert arat a nézőknél de csak ritkán lehet látni, mert mint Kriszt Lászlótól, a darab rendezőjétől megtudtuk, nincs nagy igény a holokauszt drámákra, ezért játsszák csak ritkán, de amiket előleg megnézett, azokról is lesújtó volt a véleménye.

 • Reformáció 500: Élőben adja a közmédia az emlékév megnyitóját

  Reformáció 500: Élőben adja a közmédia az emlékév megnyitóját

  A közmédia közvetíti a reformáció 500. évfordulója alkalmából meghirdetett emlékév központi megnyitóját. A kilencvenperces, több művészeti ágat felvonultató ünnepség péntek délután öt órakor kezdődik a Művészetek Palotájában (Müpa), és fél hattól, csúsztatott élő adásban lesz követhető az M5 és a Duna World műsorán.