EUR: 309,15 Ft
CHF: 285,15 Ft
2016. október 27., csütörtök
Szabina

Program

Csajok a csúcson- A szüfrazsett

A filmtörténet több mint 120 évében igen kedvelt ötleteket szolgáltattak a világ legnagyobb konfliktusai, mivel az ellentétek mindig kellő mennyiségű drámát és akciót ígértek a nézőknek, természetesen igazi katartikus élménnyel a végén. Érdekes viszont, hogy míg háborús és vallási ellentétekről körülbelül havonta készülnek filmek, addig az egyik legősibb, már az ősember által is ismert konfliktusforrásról annál kevesebb: a férfiak és a nők közötti jogi egyenlőtlenségekről. 1912-ben járunk Angliában, ahol egy szegény mosónő ( Carey Mulligan) egy nap megelégeli a sorsát és csatlakozik az akkoriban kibontakozó szüfrazsett mozgalomhoz. A változáshoz viszont hosszú és viszontagságos út vezetett. Feministáknak, a történelmi filmek kedvelőinek és Meryl Streep rajongóinak kötelező!

57870-A-szufrazsett-2015-Carey-MulliganTudta-e?

 • A film csupán 14 millió dollárból készült.
 • Habár kiemelt helyen szerepel a film plakátján a háromszor Oscar-díjas Meryl Streep, a közel két órás filmben alig pár percet szerepel.
 • A főszereplő Carey Mulligan lett az év színésznője a Hollywood Film Awards-on a filmben nyújtott alakításáért.

Kapcsolódó Cikkek

 • Whisky Show Budapest

  Whisky Show Budapest

  A Whisky Show Budapest 2016 célja, hogy idén hatodik alkalommal is lehetőséget biztosítson a hazai whisky kultúra elmélyítésére.

 • Mitiszol? – Természetes italok fesztiválja

  Mitiszol? – Természetes italok fesztiválja

  Az vagy, amit megiszol – továbbra is ezt hirdeti az idén harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Mitiszol Fesztivál. Az esemény szervezője, a természethű borokat népszerűsítő Terra Hungarica korábbi rendezvényét, a Borszalont cserélte a Mitiszolra elsősorban azért, hogy a borfanatikusokon túl egy szélesebb közönséggel is megismertesse az évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendő borkategóriát.

 • Itt élned, halnod kell

  Itt élned, halnod kell

  A 16. Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon került sor az „Itt élned, halnod kell” zenés történelmi utazás premier mozifilm vetítésére és ez a helyszín adott lehetőséget, a Nemzetközi Magyar Közösségi Színházak megalakulásának bejelentésére is.

 • Múzeum a szexrabszolganőkről

  Múzeum a szexrabszolganőkről

  A második világháború ázsiai szexrabszolganőire emlékező múzeum nyílt Sanghajban: az intézményben, amely egyedülálló Kínában, azoknak a vigasznőknek a személyes tárgyai kaptak helyet, akiket a japán birodalmi hadsereg kényszerített szexuális rabszolgaságba a birodalom által elfoglalt területeken.