2018. május 28., hétfő
Emil, Csanád

Program

Családi kulturális fesztivál a Millenáris parkban

Családi Kulturális Fesztiválnak ad helyet a Budapesti Demográfiai Fórum zárónapján szombaton a Millenáris parkban, ahol előadásokkal, játékokkal, táncműsorokkal és számos családbarát programmal várják a közönséget.

Délelőtt néptáncosok és gólyalábasok közreműködésével avatják fel Magyarország családfáját, majd az Etnofolk színpadon a Tébláb gyermek néptáncegyüttes produkciója után Gryllus Vilmos, a Kolompos, valamint a HoldDalaNap Zenekar muzsikál. A Családi színpadon a Magonc Együttes koncertjét Szalóki Ági, majd az Óbudai Népzene Iskola művésztanárainak és növendékeinek koncertje követi, a napot pedig a Makám Együttes: Holdfényt vetettem című Weöres Sándor versfüzérekből álló lemezbemutató koncertje zárja – tájékoztatták a programról a szervezők az MTI-t.


A Teátrum Galériájában Böjte Csaba A szeretet bölcsője című könyvének fotóiból válogatott kiállítását, valamint Rofusz Kinga, Szalma Edit és Szegedi Katalin grafikusművészek Mesés képek című illusztrációit láthatják. A színházteremben a Semmelweis Orvostörténeti Múzeum, Könyvtár és Levéltár Semmelweis Ikon című tárlatát tekinthetik meg az érdeklődők, de szintén a Galéria biztosít helyszínt a bábszínházi és színházi előadásoknak, valamint a Ringató meséknek.

A Baba Sziget a legkisebb gyerekeket játszóházzal és gyerekmegőrzővel várja, továbbá itt kap helyet a Mesezengő, a Ringató, Korzenszky Klára produkciója, valamint a Tekergő Táncház is.


A Családi Beszélgető Sziget programját délelőtt fél tíztől Pál Ferenc atya előadása nyitja. Őt követi Szuromi-Kovács Ágnes, aki Mindennapi kötéltáncosok című könyvét mutatja be.

A Nagycsaládosok Országos Egyesületének és a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének képviselői mutatják be a szervezetek munkáját, a délután folyamán pedig R. Fonyó Barbara mesél a nagycsaládosságról egy fiatal ötgyermekes anyuka szemüvegén keresztül. A beszélgetős programokat Smudla Szilvia A család, ami a gyermeket körülveszi című előadása zárja.

A park teljes területén lesz továbbá Míves műhely, Mesterségem címere kalandjáték és Zsonglőr tanoda is. Kitelepül a helyszínre a Magyar Posta Mesepostája, a Duna TV helyszínén pedig lehetőség nyílik portréfotózásra is. A Márton napi kézműves és gasztronómiai vásárban kézműves ínyencségek, Márton napjához kötődő borkóstoló és ludas ételek valamint kézműves portékák vására várja a látogatókat. A Komédiás Utcában gólyalábasok, a kecskeméti Tintaló Cirkusz produkciója és még számos interaktív játék szórakoztatja a családokat, emellett a gyerekek személyesen megismerkedhetnek Dörmögő Dömötörrel és Garfielddal is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ingyenes sportos vakáció várja a diákokat a fővárosban

  Ingyenes sportos vakáció várja a diákokat a fővárosban

  Ötödik alkalommal rendezi meg Budapest Főváros Önkormányzata az „Iskolakapun kívüli programok” keretében az immár hagyományosnak mondható „Sportos vakáció a városban” elnevezésű eseménysorozatot, amely során a nyári szünidő két és fél hónapja alatt ingyenes mozgásos, művészeti, játékos, vetélkedős és sportprogramokon vehetnék részt az általános és középiskolás fiatalok.

 • Dorian Gray arcképét festették meg diákok

  Dorian Gray arcképét festették meg diákok

  Az Oscar Wilde legendás regénye nyomán készült, Dorian Gray című musicalünkhöz kapcsolódóan a Kisképző (Képző- és Iparművészeti Szakgimnázium) tanulói nem kisebb feladatra vállalkoztak, minthogy elkészítsék „Dorian Gray arcképét”.

 • A Duna összeköt! Ezek a pazar nyári programok várnak Budapesten

  A Duna összeköt! Ezek a pazar nyári programok várnak Budapesten

   A főváros nyári, Dunához kapcsolódó kulturális és sportrendezvényeiről: a Szabihídról, Szabad Tér Színház és a Margitszigeti Szabadtéri Színpad 80. évadjáról, a Dunapest Fesztiválról, valamint a Budapest Urban Games – városi sportok fesztiváljáról számoltak be a humán főpolgármester-helyettes mellett a projektgazdák ma a Bálna Budapestben megrendezett sajtótájékoztatón.

 • VIP-vendégeket keres a The Chainsmokers

  VIP-vendégeket keres a The Chainsmokers

  Magyar fiatalokért kampányol a Dj Duó a Balaton Soundon Szövegértési nehézséggel küzdő magyar gyerekek segítéséért kampányol a Balaton Sound támogatásával a Zamárdiban idén fellépő The Chainsmokers duó.