EUR: 308,27 Ft
CHF: 285,15 Ft
2016. október 23., vasárnap
Gyöngyi

Program

Családi kulturális fesztivál a Millenáris parkban

család_kirándulás

Családi Kulturális Fesztiválnak ad helyet a Budapesti Demográfiai Fórum zárónapján szombaton a Millenáris parkban, ahol előadásokkal, játékokkal, táncműsorokkal és számos családbarát programmal várják a közönséget.

Délelőtt néptáncosok és gólyalábasok közreműködésével avatják fel Magyarország családfáját, majd az Etnofolk színpadon a Tébláb gyermek néptáncegyüttes produkciója után Gryllus Vilmos, a Kolompos, valamint a HoldDalaNap Zenekar muzsikál. A Családi színpadon a Magonc Együttes koncertjét Szalóki Ági, majd az Óbudai Népzene Iskola művésztanárainak és növendékeinek koncertje követi, a napot pedig a Makám Együttes: Holdfényt vetettem című Weöres Sándor versfüzérekből álló lemezbemutató koncertje zárja – tájékoztatták a programról a szervezők az MTI-t.

A Teátrum Galériájában Böjte Csaba A szeretet bölcsője című könyvének fotóiból válogatott kiállítását, valamint Rofusz Kinga, Szalma Edit és Szegedi Katalin grafikusművészek Mesés képek című illusztrációit láthatják. A színházteremben a Semmelweis Orvostörténeti Múzeum, Könyvtár és Levéltár Semmelweis Ikon című tárlatát tekinthetik meg az érdeklődők, de szintén a Galéria biztosít helyszínt a bábszínházi és színházi előadásoknak, valamint a Ringató meséknek.

A Baba Sziget a legkisebb gyerekeket játszóházzal és gyerekmegőrzővel várja, továbbá itt kap helyet a Mesezengő, a Ringató, Korzenszky Klára produkciója, valamint a Tekergő Táncház is.

A Családi Beszélgető Sziget programját délelőtt fél tíztől Pál Ferenc atya előadása nyitja. Őt követi Szuromi-Kovács Ágnes, aki Mindennapi kötéltáncosok című könyvét mutatja be.

A Nagycsaládosok Országos Egyesületének és a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének képviselői mutatják be a szervezetek munkáját, a délután folyamán pedig R. Fonyó Barbara mesél a nagycsaládosságról egy fiatal ötgyermekes anyuka szemüvegén keresztül. A beszélgetős programokat Smudla Szilvia A család, ami a gyermeket körülveszi című előadása zárja.

A park teljes területén lesz továbbá Míves műhely, Mesterségem címere kalandjáték és Zsonglőr tanoda is. Kitelepül a helyszínre a Magyar Posta Mesepostája, a Duna TV helyszínén pedig lehetőség nyílik portréfotózásra is. A Márton napi kézműves és gasztronómiai vásárban kézműves ínyencségek, Márton napjához kötődő borkóstoló és ludas ételek valamint kézműves portékák vására várja a látogatókat. A Komédiás Utcában gólyalábasok, a kecskeméti Tintaló Cirkusz produkciója és még számos interaktív játék szórakoztatja a családokat, emellett a gyerekek személyesen megismerkedhetnek Dörmögő Dömötörrel és Garfielddal is.

Kapcsolódó Cikkek

  • Koncertbarát igazgató

    Flaisz Gergő 2015 nyarán vette át a Keresztúri Dezső VMK és mellette számos művelődési központ, mint például a Városi Hangverseny Terem, ahogy Zegen ismerik, a Zsinagóga, az Apáczai, szóval összesen hat helyszín, intézmény vezetését Zalaegerszegen.

  • Hétvégén startol a Hacktivity

    Hétvégén startol a Hacktivity

    Összesen 27 előadás és hét workshoptéma várja a résztvevőket, de lesz hardverhackelés és lockpicking is az október 21–22-én 13.