2018. április 25., szerda
Márk

Egyéb XXII.kerület

Cseh Laci is szakmázott a Kempelenben

Kempelen szakmai diákokkal22

Együtt a sztárok és a diákok a tornateremben

A Kempelen Farkas Gimnázium hagyományos szakmai napjára idén is sokféle területről érkeztek vendégek, hogy „szakmájukról” beszéljenek a diákoknak, akik a személyes találkozáson keresztül is kedvet kaphattak egy-egy tevékenység műveléséhez. A kempelenesekhez Cseh László is ellátogatott.

Az olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok a tornatermi parádéra nem tudott odaérni az edzésről, de a fiataloknak tartott előadáson már várta az érdeklődőket. A kilencvenötszörös magyar bajnok úszó, aki nyáron 200 méter pillangón lett a világ legjobbja, elárulta a diákoknak, hogy az utolsó három tempó alatt már nem vett levegőt.


– Az már halálos tud lenni, de sikerült. Vannak még tartalékaim, például a rajtban. Ezen dolgozunk Rióig – mesélte. Cseh Laci a diákok kérdésére azt is elárulta, vissza szokta nézni az úszásait, és mindig úgy átéli, hogy azon veszi észre magát, hogy izgul: mi lesz a vége. Hozzátette, nagyon jól érzi magát új helyén, a törökbálinti uszodában, ahol nagyon sok pozitív, motiváló hatás éri.

Kempelen Cseh Laci diákokkal22

Cseh Laci készül még pár nagy dobásra

– Szeretek ide járni, nagyon jó a társaság és a felkészítő csapat is. Igazából az kellene, hogy minden versenyző megkaphassa ezt a hátteret. Itt jól érezzük magunkat, jó lemenni az uszodába, és nagyon komoly szakmai munkát tudunk végezni. Megújultam, és akik már leírtak, vagy úgy gondolják, kiöregedtem, azoknak üzenem: készülök még pár nagy dobásra.


Az úszófenomén mellett Hipszki Lili tengerbiológus, két kempelenes öregdiák: Csere Gáspár, a BEAC válogatott hosszútávfutója és Dani Áron, a BEAC középtávfutója, Kiss Norbert kamionversenyző, Karsay Ferenc polgármester, a bébiúszás hazai meghonosítója, Karsay Dóra úszásoktató és lánya, Korcsok Beáta phd-s etológia- és robotikahallgató, Kőhalmi Zoltán Karinthy-gyűrűs humorista, Rajkai Zoltán színművész, Sáry Bánk zeneszerző, Scherer Péter színművész, Szántó Dávid sportriporter, Vitáris Iván, az Ivan & The Parazol frontembere, Varasdy Dávid és a BUMM! Budaörsi Ütőegyüttes és Csiszár Katalin a Rózsavölgyi Csokoládé Kft.-től, valamint a katasztrófavédelem egyik alakulata fogadta el a tanárok és a diákok meghívását.

Kapcsolódó Cikkek

 • Helyreigazítás

  A “Sorra hódolnak be az LMP emberei Simicskának” című cikkünkben valótlanul állítottuk…

 • A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  Szegedről indult Tóth Tamás Sándor tanítóképzős hallgató fotókiállítása, amely a szelfik – azaz önportrék – mögötti valóságot mutatja meg, ezzel felhívva a figyelmet a minket körülvevő társadalmi problémákra, amelyekről sok esetben, akarva vagy akaratlanul, de nem veszünk tudomást.

 • Tovább tart a jó széria

  Tovább tart a jó széria

  A férfi kosár- és vízilabda bajnokságokban már a középszakasz zajlik, és ahogy azt a korábbi években megszokhattunk, a Szolnoki Olaj és a Szolnoki Dózsa-Közgép is a felsőházban érdekelt.