EUR: 317,81 Ft
CHF: 270,57 Ft
2018. május 21., hétfő
Konstantin

Egyéb XXI.kerület

Csepelen tusáztak a legjobbak

A Csepeli Öttusa és Vízi Sport Egyesület kétnapos nemzetközi felkészülési négytusaverseny házigazdája volt. A verseny első napján a Budapest Honvéd SE vívótermében kezdett a hazai és külföldi versenyzőket is felvonultató mezőny, a kék-piros színeket ezúttal csak fiúk (Brázda Gábor, Mikó Domonkos, Pataki Balázs és Koricsánszky Olivér) képviselték az ifi, junior és felnőtt korosztályú megmérettetéseken. Vívásban Koricsánszky Olivér nagyszerűen teljesített és a 3. helyről várhatta a folytatást, de csapattársai is kitettek magukért. A második napon az úszás és a kombinált szám (futás, lövészet) következett a csepeli strandfürdő területén, ahol az igen sűrű mezőnyben csupán fél, egy másodperces különbségek döntöttek az úszásban elért helyezéseknél, de Olivér meg tudta őrizni harmadik helyét, sőt a kombinált számban sem került senki a csepeli sportoló elé, így végül bronzérmes helyen zárta a viadalt.

CsepeliOttusaN

Brázda Gábor (balról), Mikó Domonkos, Pataki Balázs és Koricsánszky Olivér képviselte a csepeli csapatot a tusán

– Nagyon örülünk, hogy egy újabb versenyt sikerült elhozni a kerületbe, ahol első ízben külföldi sportolók is rajthoz álltak – értékelt Kora Dániel, a csepeliek edzője a Csepel Öttusa Médiának. – Ezzel azt is szerettük volna jelezni, hogy egyesületünk nem csupán a sportteljesítmények terén, hanem sportrendezvények lebonyolításában is élen jár, és ezzel is szerettük volna újabb lehetőségekhez juttatni Csepelt, ami a jövőre nézve rengeteg kiaknázható alternatívát hordozhat magában – fejtette ki az edző, aki szerint összességében elégedettek lehetnek, mert a felkészülés jelenlegi szakaszában jól fel lehetett mérni, hol is tartanak.


– Ezúttal nem az eredményesség volt az elsődleges szempont, sokkal inkább arra voltunk kíváncsiak, kinél milyen hiányosságok jönnek elő, amit a későbbiek során igyekszünk kijavítani. Felkészülésünk egy újabb állomásán vagyunk túl, egy hónap múlva Tatára megyünk, ahol a válogatott versenyzők edzőtáboroznak, addig pedig házon belül folytatjuk a munkát.

Kapcsolódó Cikkek