2017. december 15., péntek
Valér

Egyéb XXI.kerület

Decemberre elkészül a központ

Építkezés a Csepeli Duna-part mellett (Fotó: Keresztesi Balázs)

Készülnek a komfortos szállás helyek a Duna-parton
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Lassan a befejezéshez közeledik a Csepeli Sport-, Szabadidő és Rendezvényközpont korszerűsítése. A 100 millió forintos beruházás 80 százalékát pályázaton nyerte el az önkormányzat a Fővárosi Városrehabilitációs Keretből. A tervekben a terület komplex megújítása szerepel több ütemben, a több mint 6 hektáros telken van klubház, csónaktárolóval, 4 apartmanházzal és egy kiszolgáló épülettel, amelyben a sporttelepet ellátó kétnemű vizesblokkot, valamint közös konyhát helyezték el. Az ingatlanon további három, nem szabványos méretű teniszpályát használnak. A melegítőkonyha rekonstrukciója és két szállás-, öltözőépület felújítása már korábban elkészült, jelenleg zajlik a szállásépületek komfortosítása, a meglévő klubház teljes felújítása, a kis alapterületű csónaktároló kétnemű öltözővé alakítása. A beruházás a tervek szerint 2015. december 31-ig zárul – számolt be közleményében Csepel önkormányzata.

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.