2017. december 14., csütörtök
Szilárda

Egyéb

Digitálisan gyorsul Magyarország

A hazai nemzeti össztermék 21-22 százalékát teszi ki a digitális gazdaság, ezzel a szektor nemzetgazdaságon belüli súlya felülmúlja az uniós átlagot. Az ágazat itthon 400 ezer embernek ad munkát, vagyis a foglalkoztatottak 15 százalékát szívja fel, és Írország és Finnország mögött a harmadik pozíciót foglalja el ebben az összehasonlításban. A bővülés ütemét figyelembe véve az is látszik, hogy a hazai digitális szféra fejlődik a leggyorsabban az Európai Unióban.

A kormány itthon kiemelten segíti a vállalkozások digitális fejlesztését, 2010 óta 16 milliárd forintnyi támogatással több mint 1100 vállalkozás végzett informatikai fejlesztést. Az ígéretek szerint ezt az összeget az állam a következő években megnyolcszorozza, így 130 milliárd forint jutna az infokommunikáció fejlesztésére, amiben mintegy 8000 cég részesülhet.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.