2017. december 18., hétfő
Auguszta

Egyéb V.kerület

Díszpolgár lett Eszenyi Enikő

Az V. kerületi önkormányzat díszpolgári címet és Arany Érdemkeresztet adományozott Eszenyi Enikő Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznőnek, rendezőnek, a Vígszínház igazgatójának. Eszenyi Enikő ezer szállal kötődik az V. kerülethez, hiszen a Pesti Színház a Vígszínház belvárosi játszóhelye, Budapest ötödik legnagyobb színháza, ahol Eszenyi Enikő rendszeresen játszik és rendez is. Október 23-án éppen itt, a Pesti Színházban mutatták be legújabb rendezését, a Találkozást, Nádas Péter katartikus drámáját.

– Eszenyi Enikő színésznőként A testőr, a Mikve és A vágy villamosa című előadásokban látható a Pestiben – írja honlapján a Vígszínház. A Pesti Színház, amely 1967-ben nyílt meg a belváros szívében, nemcsak az V. kerület egyik legfontosabb kulturális intézménye, hanem a fővárosé, sőt az országé is. Évente több mint százezren látogatják, gazdag repertoárján igényes klasszikus és kortárs, magyar és külföldi darabok szerepelnek.


eszenyi

Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester adta át a kitüntetést Eszenyi Enikőnek fotó:facebook

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.