EUR: 312,51 Ft
CHF: 261,52 Ft
2018. április 23., hétfő
Béla

Egyéb XIII.kerület

Eddig negyven védett épület újult meg a kerületben

Az értékvédelmi támogatás révén az évek során közel 40 épület újult meg részben vagy teljesen a kerületben, melyre nyolc év alatt 62,5 millió forintnyi támogatási összeget ítélt oda az önkormányzat. A pályázati lehetőség mind ismertebb és népszerűbb a kerületi lakosság körében, egyre többen jelentkeznek évről évre. Most még többen tehetik ezt meg, hiszen az elmúlt nyolc év tapasztalatai alapján módosították a védett építészeti értékek megőrzésének támogatásáról szóló önkormányzati rendeletet.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint a változtatások közt szerepel például, hogy a világörökségi területen található és ezért kiemelt építészeti értékek támogatása vált lehetővé. A jövőben pályázhatnak olyan, a védett értékek közül is kiemelkedő építészeti értéket képviselő épületek is, melyek felújítása nagyobb volumenű, ezért a pályázat elbírálása során a támogatási kereten belül az elnyerhető összeg felső határa indokolt esetben megemelhetővé vált, az önerő mértékének megtartásával.


Kapcsolódó Cikkek

  • Fedezzük fel a természetet!

    Fedezzük fel a természetet!

    Teljes gőzzel üzemelnek a turisztikai látványosságok és a kirándulóhelyek Heves megyében. Alig vártuk, hogy végre birtokba vehessük a természetet a hosszú és – úgy látszott – véget nem érő telet követően. Megyénkben számos intézkedést tettek azért, hogy a jó idő beköszöntével mindenki ellátogathasson arra a helyre, amely télen még nem biztos, hogy alkalmas volt erre.

  • Betömik a lyukat

    Betömik a lyukat

    A tervek szerint – az időjárás függvényében – április 19-én, csütörtökön megkezdi a kivitelező az egri Csiky és Barkóczy utcák kereszteződésében keletkezett útbeszakadás helyreállítását. A munka nem egy önálló, ideiglenes megoldást jelent, hanem a már régóta tervezett, teljes, csapadékvíz-rendezési és felújítási program részeként valósul meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) Eger rendelkezésére álló forrásból.