EUR: 308,27 Ft
CHF: 282,34 Ft
2017. május 24., szerda
Eszter, Eliza

Egyéb XIII.kerület

Eddig negyven védett épület újult meg a kerületben

Az értékvédelmi támogatás révén az évek során közel 40 épület újult meg részben vagy teljesen a kerületben, melyre nyolc év alatt 62,5 millió forintnyi támogatási összeget ítélt oda az önkormányzat. A pályázati lehetőség mind ismertebb és népszerűbb a kerületi lakosság körében, egyre többen jelentkeznek évről évre. Most még többen tehetik ezt meg, hiszen az elmúlt nyolc év tapasztalatai alapján módosították a védett építészeti értékek megőrzésének támogatásáról szóló önkormányzati rendeletet.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint a változtatások közt szerepel például, hogy a világörökségi területen található és ezért kiemelt építészeti értékek támogatása vált lehetővé. A jövőben pályázhatnak olyan, a védett értékek közül is kiemelkedő építészeti értéket képviselő épületek is, melyek felújítása nagyobb volumenű, ezért a pályázat elbírálása során a támogatási kereten belül az elnyerhető összeg felső határa indokolt esetben megemelhetővé vált, az önerő mértékének megtartásával.

Kapcsolódó Cikkek

 • Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok

  Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok

  Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok, amelyek a szolgáltatók jelenlegi legalacsonyabb árainál is 15 százalékkal kedvezőbb áron kínálnak majd szolgáltatást – közölte Deutsch Tamás miniszterelnöki biztos az Országgyűlés kulturális bizottságának és népjóléti bizottságának együttes ülésén kedden.

 • Ne feledje leadni személyi jövedelemadó-bevallását!

  Ne feledje leadni személyi jövedelemadó-bevallását!

  Már csak öt nap van a személyi jövedelemadó-bevallások leadására, amit az adózók még szombat délelőtt is megtehetnek a budapesti Eurocenterben – közölte a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-vel.

 • Hatvan éve boldog feleségével Kányádi Sándor

  Hatvan éve boldog feleségével Kányádi Sándor

  Sztárként ünnepelték születésnapi köszöntésén a 88 éves, Kossuth-díjas erdélyi magyar költőt, Kányádi Sándort. A nemzet művésze sajnos egyre kevesebb találkozón tud megjelenni, miután összeroppant egy csigolyája és bottal közlekedik, de humora és lelkesedése a régi.