2018. június 18., hétfő
Arnold, Levente

Egyéb XIII.kerület

Ékszerek, művészi szinten

A spanyol ékszerkészítő, Jordi Aparicio ingyenes kiállítása nyílt az Újlipótvárosban, a Filter Galériában az ékszerek éjszakáján. Kárpáti Róbert, a galéria tulajdonosa a Lokálnak elmondta, féléves szervezés előzte meg a megnyitót.

Jordi Aparicio ékszerkiállításának megnyitója Filter Galéria a Pozsonyi úton ( Fotó: Sáfár Tibor)

A megnyitón a hölgyek előszeretettel válogattak az ékszerek között (Fotó: Sáfár Tibor)

Jordi Aparicio munkáiban azokat az anyagokat használja, amelyekkel szülei műhelyében találkozott: ezüstöt, aranyat, gyémántot és más különleges anyagokat.


És hogyan került Magyarországra?

– Jordi ugyan Barcelonában él, de az Erasmus programnak köszönhetően hosszabb időt tölthetett Budapesten. Két tanára bemutatta nekem, és rögtön feltűnt, hogy egy tehetséges művésszel hozott össze a sors – mondta a Lokálnak Kárpári Róbert, a Filter Galéria tulajdonosa. – Amíg itt volt, több alkalommal találkoztunk, aztán amikor visszament Spanyolországba, felvetődött, hogy az ékszerek éjszakáján nyissunk egy közös kiállítást.

Jordi Aparicio ékszerkiállításának megnyitója Filter Galéria a Pozsonyi úton ( Fotó: Sáfár Tibor)

De nem csak a nőket, a férfiakat is érdekelték az ékszerek ( Fotó: Sáfár Tibor)

Mint azt Kárpáti Róbert elmondta, az elképzelést majd féléves előkészítő munka követte, aminek köszönhetően létrejött a kiállítás.
– Jordi kifejezetten erre a kiállításra készített ékszereket, de látható olyan mesterműve is, amely nemzetközi díjat kapott.

A kiállítás december 11-éig ingyen megtekinthető a galériában.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Kánikula idején talán még a keserű nedűt kevésbé kedvelők is előszeretettel fogyasztanak el egy-egy korsó sört, amiről most kiderült, nemcsak remekül hidratál, de az egészségednek is jót tesz.

 • 75 éve írunk golyóstollal

  75 éve írunk golyóstollal

  Hetvenöt éve, 1943. június 10-én szabadalmaztatták Argentínában a magyar Bíró László József golyóstollát, amelyet a köznyelv angol nyelvterületen ma is biro pen, avagy röviden biro néven emleget.

 • Táborozást nyertek a betűfalók

  Táborozást nyertek a betűfalók

  Június elején tartották a Hahó, könyvtár(s)ak! című megyei olvasásnépszerűsítő játék szóbeli döntőjét, ahol kiderült, ki vehet részt a teljesen ingyenes, színes programokkal teli egyhetes táborban.