2018. március 22., csütörtök
Beáta, Izolda, Lea

Egyéb XIII.kerület

Ékszerek, művészi szinten

A spanyol ékszerkészítő, Jordi Aparicio ingyenes kiállítása nyílt az Újlipótvárosban, a Filter Galériában az ékszerek éjszakáján. Kárpáti Róbert, a galéria tulajdonosa a Lokálnak elmondta, féléves szervezés előzte meg a megnyitót.

Jordi Aparicio ékszerkiállításának megnyitója Filter Galéria a Pozsonyi úton ( Fotó: Sáfár Tibor)

A megnyitón a hölgyek előszeretettel válogattak az ékszerek között (Fotó: Sáfár Tibor)

Jordi Aparicio munkáiban azokat az anyagokat használja, amelyekkel szülei műhelyében találkozott: ezüstöt, aranyat, gyémántot és más különleges anyagokat.


És hogyan került Magyarországra?

– Jordi ugyan Barcelonában él, de az Erasmus programnak köszönhetően hosszabb időt tölthetett Budapesten. Két tanára bemutatta nekem, és rögtön feltűnt, hogy egy tehetséges művésszel hozott össze a sors – mondta a Lokálnak Kárpári Róbert, a Filter Galéria tulajdonosa. – Amíg itt volt, több alkalommal találkoztunk, aztán amikor visszament Spanyolországba, felvetődött, hogy az ékszerek éjszakáján nyissunk egy közös kiállítást.

Jordi Aparicio ékszerkiállításának megnyitója Filter Galéria a Pozsonyi úton ( Fotó: Sáfár Tibor)

De nem csak a nőket, a férfiakat is érdekelték az ékszerek ( Fotó: Sáfár Tibor)

Mint azt Kárpáti Róbert elmondta, az elképzelést majd féléves előkészítő munka követte, aminek köszönhetően létrejött a kiállítás.
– Jordi kifejezetten erre a kiállításra készített ékszereket, de látható olyan mesterműve is, amely nemzetközi díjat kapott.

A kiállítás december 11-éig ingyen megtekinthető a galériában.

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.