2017. december 17., vasárnap
Lázár, Olimpia

Egyéb XIII.kerület

Ékszerek, művészi szinten

A spanyol ékszerkészítő, Jordi Aparicio ingyenes kiállítása nyílt az Újlipótvárosban, a Filter Galériában az ékszerek éjszakáján. Kárpáti Róbert, a galéria tulajdonosa a Lokálnak elmondta, féléves szervezés előzte meg a megnyitót.

Jordi Aparicio ékszerkiállításának megnyitója Filter Galéria a Pozsonyi úton ( Fotó: Sáfár Tibor)

A megnyitón a hölgyek előszeretettel válogattak az ékszerek között (Fotó: Sáfár Tibor)

Jordi Aparicio munkáiban azokat az anyagokat használja, amelyekkel szülei műhelyében találkozott: ezüstöt, aranyat, gyémántot és más különleges anyagokat.


És hogyan került Magyarországra?

– Jordi ugyan Barcelonában él, de az Erasmus programnak köszönhetően hosszabb időt tölthetett Budapesten. Két tanára bemutatta nekem, és rögtön feltűnt, hogy egy tehetséges művésszel hozott össze a sors – mondta a Lokálnak Kárpári Róbert, a Filter Galéria tulajdonosa. – Amíg itt volt, több alkalommal találkoztunk, aztán amikor visszament Spanyolországba, felvetődött, hogy az ékszerek éjszakáján nyissunk egy közös kiállítást.

Jordi Aparicio ékszerkiállításának megnyitója Filter Galéria a Pozsonyi úton ( Fotó: Sáfár Tibor)

De nem csak a nőket, a férfiakat is érdekelték az ékszerek ( Fotó: Sáfár Tibor)

Mint azt Kárpáti Róbert elmondta, az elképzelést majd féléves előkészítő munka követte, aminek köszönhetően létrejött a kiállítás.
– Jordi kifejezetten erre a kiállításra készített ékszereket, de látható olyan mesterműve is, amely nemzetközi díjat kapott.

A kiállítás december 11-éig ingyen megtekinthető a galériában.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.