2018. január 19., péntek
Sára, Márió

Egyéb III.kerület

Élesíthetjük a korcsolyákat!

Felkészülten várja a hideg évszakot Óbuda, már ami a téli sportokat illeti. Ha minden jól megy, e hét végén két helyszínen is megnyílnak a korcsolyapályák.

Műjégpálya és karácsonyi vásár építés az óbudai Főtéren ( Fotó: Sáfár Tibor)

Az utolsó simítások a Fő téren (Fotó: Sáfár Tibor)


Idén is jégpályákkal köszöntik a telet a III. kerületben. A tervek szerint szombaton két helyszínen is megnyílnak a kapuk a siklani vágyók előtt: a Fő téren kialakított felület 375 négyzetméteren várja a korcsolyázókat, míg a Csobánka téri valamivel kisebb, 300 négyzetméteres. Az óbudai önkormányzat a Lokál érdeklődésére elmondta, a jégpályák használata mindenki számára ingyenes, sőt, a helyszíneken a megadott időpontokban (a Fő téren szerdánként 9–11 óra között, szombatonként 8–10 óra között, a Csobánka téren csütörtökönként 9–11 óra között, vasárnap pedig 8–10 óra között) ingyenes oktatás is lesz.
Azoknak sem kell megijedniük, akiknek nincs kellő felszerelésük egy jó csúszkáláshoz, a jégpályák közelében ugyanis korcsolyabérlésre is van lehetőség. Ez felnőtteknek 600, gyermekeknek 400 forintba kerül.
Arra a kérdésre, mekkora összeget emészt fel a felületek kialakítása, illetve üzemeltetése, az önkormányzat nem tudott pontos összeget mondani, annyit azonban elárultak, a ráfordítások abszolút megérik, hiszen csak a Fő téren tavaly 47 ezren szálltak jégre, a Csobánka téren pedig további 40 ezren.

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.