2018. április 20., péntek
Tivadar

Egyéb III.kerület

Élesíthetjük a korcsolyákat!

Felkészülten várja a hideg évszakot Óbuda, már ami a téli sportokat illeti. Ha minden jól megy, e hét végén két helyszínen is megnyílnak a korcsolyapályák.

Műjégpálya és karácsonyi vásár építés az óbudai Főtéren ( Fotó: Sáfár Tibor)

Az utolsó simítások a Fő téren (Fotó: Sáfár Tibor)


Idén is jégpályákkal köszöntik a telet a III. kerületben. A tervek szerint szombaton két helyszínen is megnyílnak a kapuk a siklani vágyók előtt: a Fő téren kialakított felület 375 négyzetméteren várja a korcsolyázókat, míg a Csobánka téri valamivel kisebb, 300 négyzetméteres. Az óbudai önkormányzat a Lokál érdeklődésére elmondta, a jégpályák használata mindenki számára ingyenes, sőt, a helyszíneken a megadott időpontokban (a Fő téren szerdánként 9–11 óra között, szombatonként 8–10 óra között, a Csobánka téren csütörtökönként 9–11 óra között, vasárnap pedig 8–10 óra között) ingyenes oktatás is lesz.
Azoknak sem kell megijedniük, akiknek nincs kellő felszerelésük egy jó csúszkáláshoz, a jégpályák közelében ugyanis korcsolyabérlésre is van lehetőség. Ez felnőtteknek 600, gyermekeknek 400 forintba kerül.
Arra a kérdésre, mekkora összeget emészt fel a felületek kialakítása, illetve üzemeltetése, az önkormányzat nem tudott pontos összeget mondani, annyit azonban elárultak, a ráfordítások abszolút megérik, hiszen csak a Fő téren tavaly 47 ezren szálltak jégre, a Csobánka téren pedig további 40 ezren.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.