2018. április 24., kedd
György

Egyéb VI.kerület

Éljen a szerelem!

Budapest, 2015. november 17. Egy érdeklődő Kálmán Imre A csárdáskirálynő című operettje bemutatásának 100. évfordulója alkalmából rendezett, Éljen a szerelem! című kiállítás megnyitóján a Budapesti Operettszínházban 2015. november 17-én. MTI Fotó: Mohai Balázs


MTI Fotó: Mohai Balázs

November 17-én volt száz éve, hogy bemutatták minden idők legsikeresebb operettjét, Kálmán Imre Csárdáskirálynőjét. A jubileumi alkalom tiszteletére az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézettel közös kiállítás nyílt az Operettszínház épületében Éljen a szerelem! – Csárdás 100 címmel, mely a mű elmúlt száz évét dolgozza fel. A tárlat különlegessége, hogy az Osztrák Színháztörténeti Múzeumból a bécsi ősbemutatóról is érkeztek dokumentumok.

Kapcsolódó Cikkek

  • Fedezzük fel a természetet!

    Fedezzük fel a természetet!

    Teljes gőzzel üzemelnek a turisztikai látványosságok és a kirándulóhelyek Heves megyében. Alig vártuk, hogy végre birtokba vehessük a természetet a hosszú és – úgy látszott – véget nem érő telet követően. Megyénkben számos intézkedést tettek azért, hogy a jó idő beköszöntével mindenki ellátogathasson arra a helyre, amely télen még nem biztos, hogy alkalmas volt erre.

  • Betömik a lyukat

    Betömik a lyukat

    A tervek szerint – az időjárás függvényében – április 19-én, csütörtökön megkezdi a kivitelező az egri Csiky és Barkóczy utcák kereszteződésében keletkezett útbeszakadás helyreállítását. A munka nem egy önálló, ideiglenes megoldást jelent, hanem a már régóta tervezett, teljes, csapadékvíz-rendezési és felújítási program részeként valósul meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) Eger rendelkezésére álló forrásból.