EUR: 309,50 Ft
CHF: 288,50 Ft
2017. március 30., csütörtök
Zalán

Egyéb VI.kerület

Éljen a szerelem!

Budapest, 2015. november 17. Egy érdeklődő Kálmán Imre A csárdáskirálynő című operettje bemutatásának 100. évfordulója alkalmából rendezett, Éljen a szerelem! című kiállítás megnyitóján a Budapesti Operettszínházban 2015. november 17-én. MTI Fotó: Mohai Balázs


MTI Fotó: Mohai Balázs

November 17-én volt száz éve, hogy bemutatták minden idők legsikeresebb operettjét, Kálmán Imre Csárdáskirálynőjét. A jubileumi alkalom tiszteletére az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézettel közös kiállítás nyílt az Operettszínház épületében Éljen a szerelem! – Csárdás 100 címmel, mely a mű elmúlt száz évét dolgozza fel. A tárlat különlegessége, hogy az Osztrák Színháztörténeti Múzeumból a bécsi ősbemutatóról is érkeztek dokumentumok.

Kapcsolódó Cikkek

 • Európa kulturális központja lehet Debrecen

  Európa kulturális központja lehet Debrecen

  A közgyűlés frakcióvezetői közös nyilatkozat aláírásával erősítették meg, hogy teljes egyetértéssel indul a kulturális fővárosi címért folyó pályázaton Debrecen.

 • Túrával kezdték a tavaszt

  Túrával kezdték a tavaszt

  Kisgyermekes családok, fiatalok és nyugdíjasok egyaránt nekivágtak a budai hegyek zöldellő erdei útvonalainak a tavaszköszöntő…

 • Fatboy Slim a VOLT-on

  Fatboy Slim a VOLT-on

  A világ egyik legnagyobb múltú DJ-legendája visszatér a 25. Telekom VOLT Fesztiválon, június 26-án. Norman Cook, vagy ahogyan a legtöbben ismerik, Fatboy Slim nevéhez olyan nagy slágerek fűződnek, mint a Praise You, a Rockafeller Skank vagy a Right Here, Right Now.