EUR: 308,61 Ft
CHF: 288,39 Ft
2017. március 28., kedd
Gedeon, Johanna

Belföld

Európa kinyírta a magyar acélipart

˗ Két évvel ezelőtt azt sem tudtam, túléljük-e az acélgyártás kilencvenes évek óta húzódó válságát. Ma az ISD-Dunaferr megvan, de nagyon kemény kihívásokkal kell szembenéznie – fogalmazott Evgeny Tankhilevich cégvezető.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A prezentációból, amelyet Sevcsik Mónikával, a vállalat reorganizációs és management support igazgatójával közösen tartottak, kiderült, néhány tényező komoly versenyhátrányba hozta Európában az ISD-Dunaferrt. Ezek között szerepelnek az Oroszország elleni európai szankciók, amelyek az orosz banki érdekeltségbe tartozó cég hitellehetőségeit erősen leszűkítették. Rengeteg nehézséget okoz a CO2 kibocsátás ellenőrzésének rendszerere, amely az európai vállalatokat sújtja az ázsiaiakkal szemben. Az importőrök pedig egyre több olcsó terméket hoznak be Kínából. És nehezíti a Dunaferr piaci helyzetét az orosz-ukrán háború is, jelentős beszállítók működnek ugyanis háborús területen, és ez akadályozza a szállítást.

Az 1954 óta működő cég, amely Dunaújváros és a térség legnagyobb foglalkoztatója, megszorításokkal és a technológia fejlesztését támogató beruházásokkal próbál kilábalni helyzetéből. Evgeny Tankhilevich úgy fogalmazott, a kormánynak is újra kellene gondolnia, kell-e magyar acélgyártás: szükség volna állami segítségre.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tasnádi: Csak testőrként mentem a találkozóra

  Tasnádi: Csak testőrként mentem a találkozóra

  Veszélyes emberekkel szervezett üzleti találkozóra kísérte el feltételezett bűntársát, ezért van most házi őrizetben – állította lapunknak Tasnádi Péter, akit a múlt héten fogtak el a zsaruk.

 • Dopeman emberei megrúgták a liberálisok aktivistáját?

  Dopeman emberei megrúgták a liberálisok aktivistáját?

  A rendőrség kiszállása vetett véget annak a csetepaténak, amely még múlt szombaton történt Budapesten, a VIII. kerületi Mátyás téren. Az MSZP által támogatott Dopeman aktivistái tűztek össze a liberálisok jelöltjeként induló Bolba Márta egyik aktivistájával, Erőss Gáborral.

 • Egy gyurmaszörnynek a WC sem ellenfél

  Egy gyurmaszörnynek a WC sem ellenfél

  Új gyurmát kapott az a kisfiú a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt.-től, aki két hete a vécé lefolyójába ejtette zöld gyurmaszörnyét. Áron a történtek után könnyfakasztó levelet írt a cégnek, hogy juttassák vissza neki kis kedvencét.