2018. július 20., péntek
Illés

Egyéb XV.kerület

Feribá egyenesen a piacról

Újpalotai piac kiszállítás (Fotó: Máté Krisztián)

Az ötletgazda, Farkas Ferenc (Fotó: Máté Krisztián)

Úgy ismeri az újpalotai piacot, mint a tenyerét Farkas Ferenc, hiszen évek óta üzemelteti itt kisboltját. Feleségével azt tapasztalták, hogy rengeteg olyan idősebb vásárló van, aki bár szeretne, nem tud mindennap piacozni. Összefogta hát a helyi kofákat, kereskedőket, és kollégájával, Kovács Attilával elkezdte építgetni a Feribá hálózatot, amelynek az a lényege, hogy bevásárolnak és házhoz is szállítják az árut.

– Egyelőre még nagyon az elején járunk, hiszen csak néhány hete indultunk –magyarázta a Lokál munkatársainak Farkas Ferenc, miközben mosolyogva körbevezetett bennünket a piacon, és kollégájával megmutatta, hogyan is néz ki élesben, amikor elindul a vásárlás. – Három helyen vesszük fel a rendelést: online, telefonon és a piacon, az ügyfélponton. A terv az, hogy a megrendelő pontosan ki tudja majd választani, melyik árut melyik eladótól szeretné megrendelni, az egész piac területéről.


Újpalotai piac kiszállítás (Fotó: Máté Krisztián)

Kiszállítás előtti tanácskozás a hentesnél (Fotó: Máté Krisztián)

A piacfelügyelőség is pártolja  a kezdeményezést, és remélhetőleg egyre többen csatlakoznak. Egyelőre savanyúságot, gyümölcsöt és húst biztosan lehet rendelni. Az egész vállalkozás egyébként bizalmi alapú, hiszen a „futár” gyakorlatilag házhoz megy, és saját kezűleg válogatja ki az árut. Az idősebbek mellett a kismamákra is számítanak, sőt a nagy karácsonyi bevásárlást is érdemes lehet így intézni, és meg lehet úszni a tömeget.

Újpalotai piac kiszállítás (Fotó: Máté Krisztián)

Csak szép gyümölcs kerül a pakkba (Fotó: Máté Krisztián)

– Ragyogó ötlet! – lelkendezett Erzsike néni, amikor elmondtuk neki a Feribá szolgáltatás lényegét. – Bizony, nem mindig tudok kijönni vásárolni a reumám miatt. Ha pedig a fiatalember, aki kihozza, amit kértem, még el is beszélget velem, akkor a piaci hangulatot sem kell nélkülözni – kacsintott fiatalosan.


– A munka és a gyerekek mellett nem jut idő piacra járni, de a vasárnapi ebédnél hiányoznak a piacról beszerzett hozzávalók. Mostantól ez másképp lesz – bizakodott Veronika.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.