EUR: 307,68 Ft
CHF: 281,99 Ft
2017. május 25., csütörtök
Orbán

Belföld

Fidesz: az ellenzék tele van korrupciós ügyekkel

A Fidesz szerint az ellenzék tele van korrupciós ügyekkel.

Halász János, a kormánypárti frakció szóvivője ezt azzal kapcsolatban mondta Budapesten, sajtótájékoztatón, hogy az Országgyűlés hétfőn a Jobbik kezdeményezésére – MSZP-s és LMP-s támogatással – antikorrupciós vitanapot tart.

“Ma azok vádolnak bennünket korrupcióval, akik elherdálták az ország vagyonát” – fogalmazott a frakciószóvivő, hozzátéve: a baloldal nyolcéves kormányzásának jelképe a nokiás doboz volt.

A Fidesz politikusa idézte két volt szocialista pártelnök, Gyurcsány Ferenc és Mesterházy Attila 2013-as szavait. Előbbi arról beszélt, jobb nem tudni, honnan vándoroltak pénzek az MSZP-hez, Mesterházy Attila pedig azt mondta egy lapinterjúban, hogy hatalmas gondot jelentenek párttársai korrupciós ügyei – elevenítette fel a nyilatkozatokat.

Halász János utalt az MSZP-s Hiszékeny Dezső elleni eljárásra – amelyben vesztegetés bűntette és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a parlament felfüggesztette a mentelmi jogát -, a Jobbikkal kapcsolatban pedig Kovács Béla európai parlamenti (EP) képviselő ügyét vetette fel, akinek a mentelmi jogát szintén felfüggesztette az EP.

A szóvivő hangsúlyozta: a jelenlegi kormány hivatalba lépése óta zéró toleranciát hirdetett a korrupcióval szemben. Példaként említette, hogy az alaptörvény rögzíti a felelős gazdálkodást az állami vagyonnal. Azt is mondta: a kabinet sokat tett a feketegazdaság elleni harcban, kizárta a közbeszerzésekből az offshore cégeket, és új pártfinanszírozást fogadtak el.

Németh Szilárd fideszes országgyűlési képviselő szerint az ellenzék a saját korrupciós ügyeiről akarja elterelni a figyelmet, hiszen “jócskán tele vannak korrupciós ügyekkel”.

Ő is kitért Kovács Béla EP-képviselő ügyére, amely szerinte “európai szintű korrupciós botrány”, és amellyel kapcsolatban továbbra is várják Vona Gábor Jobbik-elnök nyilatkozatát arról, “hány Kágébélája van még a Jobbiknak”, és hogy “Kovács Béla kiktől és milyen pénzt hozott a Jobbikhoz”.

Németh Szilárd megjegyezte továbbá: az Együtt második éve nem tud elszámolni a Haza és Haladás Alapítvány külföldi támogatásaival.

Arra a kérdésre, hogy az Európai Bizottság vizsgálatot indít Paks 2 finanszírozásának támogatása ügyében, Halász János úgy reagált: az Európai Bizottság már korábban is támadta a rezsicsökkentést, és most sem tesz mást. A Paks 2-beruházás az olcsó áram alapja – mondta a frakciószóvivő.

Kapcsolódó Cikkek

  • Pintér: Bizonyos rendezvényeken fokozott biztosítás lesz

    Pintér: Bizonyos rendezvényeken fokozott biztosítás lesz

    A manchesteri terrorcselekmény után Magyarországon nem emelik a terrorkészültségi szintet, de bizonyos rendezvények biztosítását kiemelten kezelik – nyilatkozta a belügyminiszter újságíróknak az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságában tartott csütörtöki meghallgatása után.

  • Ennyi pénz jut jövőre az oktatásra

    Ennyi pénz jut jövőre az oktatásra

    A magyar gazdaság állapota lehetővé teszi, hogy plusz források jussanak az oktatásra és az egészségügyre. A 2018-as költségvetésben 97 milliárd forinttal több pénz van oktatásra, mint az idén – mondta az emberi erőforrások minisztere csütörtökön Esztergomban, ahol az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye köznevelési intézményeinek dolgozói tartottak konferenciát.