EUR: 307,44 Ft
CHF: 265,22 Ft
2017. október 20., péntek
Vendel

Aktuális

Fordulat! Az ügyészség kér enyhítést a fagyállós borosgazdának

fagyállós borosgazda tv2 grabbErre a fordulatra senki sem számított! A vád képviselője enyhítés kér a vádlottnak! Az ügyészség a 7 év  börtönre ítélt fagyállós borosgazda mellé állt.

– Fellebbezést nyújtott be a Pest Megyei Főügyészség a vácszentlászlói fagyállós borosgazda ügyében az illetékes törvényszékhez – tájékoztatta Gyugyi Csilla, az ügyészség szóvivője pénteken az MTI-t. Méghozzá nem is akármilyen szándékkal! A megyei főügyészség a vádlottat eredetileg életveszélyt okozó testi sértéssel vádolta, ezt a tárgyaláson folyó bizonyítás eredményeként halált okozó testi sértésre módosította. Ennek eredményeként született meg a Budapest Környéki Törvényszék nem jogerős ítélete szerdán, mely 7 év börtönbüntetést mért a férfira, aki 2013-ban úgy próbálta megakadályozni meggyborának ellopását, hogy fagyállót öntött bele, ezzel egy fiatalember halálát okozva. A bíró több emberen elkövetett emberölés kísérlete, valamint több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés miatt mondta ki bűnösnek a borosgazdát.

Az ítélet óriási felháborodást váltott ki országszerte. A bírói döntésről beszámoló online újságokon és a közösségi oldalakon kommentelők ezrei álltak ki a borosgazda mellett és követelték az ítélet jelentős enyhítését. Az ő táborukhoz csatlakozott most a Pest Megyei Főügyészség is, amelynek álláspontja szerint a vádlott szándéka emberölés elkövetésére még eshetőlegesen sem irányult, ezért a fellebbezést a cselekmény téves minősítésére hivatkozva és a büntetés enyhítése érdekében jelentették be. A védelem ugyancsak a minősítés megváltoztatásáért fellebbezett.

Mint ismeretes, 2013 októberében ismeretlenek különböző tárgyakat loptak el a vácszentlászlói férfi udvaráról. Mint utóbb kiderült, a későbbi sértett is többször bemászott a kertbe, hogy a pincéből meggybort vigyen el. A vádlott észrevette, hogy dézsmálják a borát, ezért úgy döntött, megleckézteti a tolvajt: a benzinkúton öt liter fagyállót vásárolt, amelyből egy-két litert a meggyboros hordóba töltött. A tolvaj másnap ismét lopott a borból, és ismerőseinek is adott belőle. A fagyállótól ketten enyhe lefolyású etilén-glikol-mérgezést szenvedtek. A fiatalember viszont – akiről kiderült, hogy a meggybor után dizájnerdrogot is fogyasztott – súlyos mérgezéssel került kórházba, és pár nap múlva életét vesztette.

A borosgazda egyébként az eljárás során egy percig sem igyekezett tagadni, hogy ő tette a fagyállót a borba, azt viszont mindvégig hangsúlyozta, nem gondolta arra, hogy ez egy ember halálához vezethet. Annyit akart mindössze elérni, hogy a tolvajoknak, a fagyálló okozta kiadós hasmenés után elmenjen a kedvük a borától.

20 évet is kaphatott volna
Halált okozó testi sértésért 2-től 8 évig, több emberen elkövetett emberölési kísérletért 10-től 20 évig vagy akár életfogytig terjedő szabadságvesztés szabható ki. A borosgazda az enyhítő körülmények figyelembe vétele miatt kapott első fokon 7 év börtönt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Soros nem jótékonykodott, hanem trükközött

  Soros nem jótékonykodott, hanem trükközött

  Sajtóhírek szerint Soros György amerikai milliárdos több mint 18 milliárd dollárt, azaz 4716 milliárd forintot utalt át vagyonából az általa létrehozott Nyílt Társadalom Alapítványnak(OSF).

 • 30 milliárdból újul meg a Dél-pesti Kórház

  30 milliárdból újul meg a Dél-pesti Kórház

  A következő 10 évben hatalmas mértékű, mintegy 700 milliárd forint értékű kórház- és szakrendelő-fejlesztésbe kezd a kormány az Egészséges Budapest Program keretében – mondta tegnap a fővárosi Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban tartott sajtótájékoztatón Kucsák László fideszes országgyűlési képviselő.

 • Orbán Viktor beszédet mond a forradalom ünnepén

  Orbán Viktor beszédet mond a forradalom ünnepén

  Szabadságkoncerttel és egyebek mellett csodás fényfestéssel készülnek a szervezők az idei október 23-ai ünnepségre, amelyen Magyarország kormányfője, Orbán Viktor mond beszédet a Terror Háza Múzeum előtt.

 • Tovább nőtt a használt autók magánimportja

  Tovább nőtt a használt autók magánimportja

  Folytatódott a használt autók magánimportjának növekedése az év első kilenc hónapjában, annak ellenére, hogy a beáramló járművekkel kapcsolatban változatlanul sok a rossz tapasztalat – írja a magyarországi használtautó-piac egyik legjelentősebb szereplője, a Das WeltAuto az MTI-hez eljuttatott közleményében.