2017. december 14., csütörtök
Szilárda

Egyéb XIX.kerület

Hangszigetelt lett az Erkel

A  tornatermének hangszigetelésével lezárult a 2013-ban elkezdett beruházás utolsó üteme is az Erkel iskolában. Az építkezés mintegy 300 millió forintos költségét az önkormányzat saját forrásból fedezte.

(fotó: kispest.hu)

Az sem baj, ha hangos a testnevelésóra (Fotó: kispest.hu)


Az utolsó munkálatokat is elvégezték a Kispesti Erkel Ferenc Általános Iskola tornatermén. A két éve kezdődött, mintegy 300 millió forintos beruházás ezzel befejeződött. Az önkormányzat közlése szerint az intézmény 325 négyzetméteres tornaterme 2013-ban készült el, a második ütemben megszépült a homlokzata és az udvar. Az iskola kérésére távolugrópályát alakítottak ki az udvaron, az újonnan aszfaltozott sportpálya mellett. A felújítás után visszakerültek azok a kültéri játszószerek, amelyeket az építkezés kezdetén vittek el az udvarról, illetve pingpongasztalokat is felszereltek a szakemberek, és elkészült az udvari zöldterület. A tornacsarnok tetőterében társalgó, raktár és tanterem kapott helyet, a földszinten pedig öltözőt és tanári szobát alakítottak ki. Az ide járó gyerekek – és hétvégeken a kispestiek – már az előző tanév elején birtokba vehették az önkormányzat saját költségén felépített sportlétesítményt. A beruházás harmadik ütemében, idén őszre a csarnok hangszigetelését is elvégezték.
Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.