EUR: 308,82 Ft
CHF: 285,07 Ft
2016. október 26., szerda
Dömötör

Egyéb XIX.kerület

Hangszigetelt lett az Erkel

A  tornatermének hangszigetelésével lezárult a 2013-ban elkezdett beruházás utolsó üteme is az Erkel iskolában. Az építkezés mintegy 300 millió forintos költségét az önkormányzat saját forrásból fedezte.

(fotó: kispest.hu)

Az sem baj, ha hangos a testnevelésóra (Fotó: kispest.hu)

Az utolsó munkálatokat is elvégezték a Kispesti Erkel Ferenc Általános Iskola tornatermén. A két éve kezdődött, mintegy 300 millió forintos beruházás ezzel befejeződött. Az önkormányzat közlése szerint az intézmény 325 négyzetméteres tornaterme 2013-ban készült el, a második ütemben megszépült a homlokzata és az udvar. Az iskola kérésére távolugrópályát alakítottak ki az udvaron, az újonnan aszfaltozott sportpálya mellett. A felújítás után visszakerültek azok a kültéri játszószerek, amelyeket az építkezés kezdetén vittek el az udvarról, illetve pingpongasztalokat is felszereltek a szakemberek, és elkészült az udvari zöldterület. A tornacsarnok tetőterében társalgó, raktár és tanterem kapott helyet, a földszinten pedig öltözőt és tanári szobát alakítottak ki. Az ide járó gyerekek – és hétvégeken a kispestiek – már az előző tanév elején birtokba vehették az önkormányzat saját költségén felépített sportlétesítményt. A beruházás harmadik ütemében, idén őszre a csarnok hangszigetelését is elvégezték.
Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Pörög a panelpiac

  Pörög a panelpiac

  Budapesten a panellakások átlagos négyzetméterára idén október közepén 329 ezer forint volt, ami 21 százalékos drágulást jelent az egy évvel korábbi átlagszinthez képest, 2014 októberéhez viszonyítva pedig 65 százalékos áremelkedést jelent.

 • Cirkuszoltak a Vajdában

  Cirkuszoltak a Vajdában

  A Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskolában huszáros vágással oldották meg, hogy a gyerekeknek szombat ellenére legyen kedvük iskolába menni október 15-én.

 • Meggyanúsítottak egy férfit a robbantással

  Meggyanúsítottak egy férfit a robbantással

  Előre kitervelten, több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével és robbanóanyaggal visszaéléssel gyanúsított meg a Központi Nyomozó Főügyészség egy magyar állampolgárságú.