EUR: 308,28 Ft
CHF: 282,72 Ft
2017. május 23., kedd
Dezső

Egyéb III.kerület

Hazatalált Esti Kornél

Csaknem kétéves hercehurca ért véget a napokban: Esti Kornél utcát kapott Óbudán. A kiválasztott közterület végül a Máramaros útról nyíló, eddig névtelen zsákutca lett. Az utcatáblákat stílszerűen az Esti Kornél zenekar tagjai helyezték ki, akik örömmel vállalták a felkérést. Az elnevezésről szóló civil kezdeményezés még 2014-ben indult, a kerület vezetősége az év júniusában döntött ennek támogatásáról, vagyis hogy az idén 130 éves, Kosztolányi Dezső által megformált halhatatlan alak nevét felvegye egy közterület.

Esti Kornél, utca név, tábla, kihelyezés (Fotó: Óbuda.hu)

Fotó: Óbuda.hu

Kapcsolódó Cikkek

 • Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok

  Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok

  Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok, amelyek a szolgáltatók jelenlegi legalacsonyabb árainál is 15 százalékkal kedvezőbb áron kínálnak majd szolgáltatást – közölte Deutsch Tamás miniszterelnöki biztos az Országgyűlés kulturális bizottságának és népjóléti bizottságának együttes ülésén kedden.

 • Ne feledje leadni személyi jövedelemadó-bevallását!

  Ne feledje leadni személyi jövedelemadó-bevallását!

  Már csak öt nap van a személyi jövedelemadó-bevallások leadására, amit az adózók még szombat délelőtt is megtehetnek a budapesti Eurocenterben – közölte a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-vel.

 • Hatvan éve boldog feleségével Kányádi Sándor

  Hatvan éve boldog feleségével Kányádi Sándor

  Sztárként ünnepelték születésnapi köszöntésén a 88 éves, Kossuth-díjas erdélyi magyar költőt, Kányádi Sándort. A nemzet művésze sajnos egyre kevesebb találkozón tud megjelenni, miután összeroppant egy csigolyája és bottal közlekedik, de humora és lelkesedése a régi.