2017. december 18., hétfő
Auguszta

Egyéb XIX.kerület

Hétköznapi hősök – Áginak és Gyöngyinek mások sorsa fontosabb

November 12-én, a szociális munka napján azokat ünneplik, akik mások emberi méltóságáért dolgoznak, segítenek az időseken, rászorulókon. A kispesti önkormányzat két elismerő oklevelet adott át a múlt heti ünnepségen.

A szociális munka napja alkalmából a Kispesti Családsegítő Szolgálat és Gyermekjóléti Központ, a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat és a Polgármesteri Hivatal szociális munkatársait, valamint a szociális ágazatban tevékenykedő karitatív szervezetek tagjait köszöntötték a Városházán.


Kökényesi Györgyné, a Magyar Vöröskereszt Kispesti Szervezetének vezetője két évtizede dolgozik a civil közéletben, nevéhez fűződik a nappali melegedő és utcai gondozó szolgálat létrehozása, ami a hajléktalanok ellátásában jelent fontos előrelépést. Ruha- és élelmiszersegélyek rendszeres biztosításával segítséget nyújt a megélhetési gondokkal küszködő kerületi embereknek, továbbá komoly szerepet tölt be az egészség megőrzését és helyreállítását célzó programok, akciók bonyolításában, véradások megszervezésében is. Az önkormányzat karitatív tevékenységét, példamutató hozzáállását, kitartását ismerte el.

Szociális Munka Napja díjátadó (Fotó: Máté Krisztián)

Ági nappali melegedőt hozott létre Kispesten (Fotó: Máté Krisztián)

Mester Gyöngyi tizenhat éve kezdett a Kispesti Családsegítő Szolgálat és Gyermekjóléti Központban dolgozni mint szociális asszisztens. Ezt a munkakört három évig töltötte be, majd harmadik, legkisebb gyermeke születését követően főiskolai diplomát szerzett személyügyi szervező szakon. Azóta az aktív korú nem foglalkoztatott személyeknek segít kikerülni a munkanélküliségből. Álláskereső-trénerként számtalan uniós pályázat közreműködője volt. Méltatásában elhangzott, hogy milyen jó érzékkel tudja felszínre hozni az általa felkarolt emberek erősségeit. Az azonos sorsúak számára pedig közösséget építő programokat szervez.

Szociális Munka Napja díjátadó (Fotó: Máté Krisztián)

Gyöngyi három gyerek után is továbbképezte magát, és segíti a munkanélkülieket (Fotó: Máté Krisztián)

Kapcsolódó Cikkek

  • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

    Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

    A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

  • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

    Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

    November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.