EUR: 309,16 Ft
CHF: 288,33 Ft
2017. január 21., szombat
Ágnes

Külföld

Hivatalos: terrorcselekmény okozta az orosz gép katasztrófáját

Haszana, 2015. október 31.
Seríf Iszmáíl egyiptomi miniszterelnök a Kogalymavia orosz légitársaság lezuhant Airbus A-321 típusú repülőgépének roncsai mellett az egyiptomi Haszana közelében 2015. október 31-én. Az egyiptomi Sarm-es-Sejk üdülőhelyről Szentpétervárra tartó járat fedélzetén 217 utassal - köztük 17 gyerekkel - és hét főnyi személyzettel egy nehezen megközelíthető hegyvidéki területen zuhant le a Sínai-félszigeten. (MTI/AP/Egyiptomi miniszterelnöki hivatal)

Terrorcselekmény okozta a Sínai-félszigeten október végén lezuhant orosz utasszállító katasztrófáját, amelyben 224 ember halt meg. Erről Alekszandr Bortnyikov, a belbiztonsági és kémelhárítási feladatokat ellátó Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) elnöke tájékoztatta Vlagyimir Putyin orosz államfőt kedden.

“Egyértelműen ki lehet jelenteni, hogy ez terrorcselekmény volt” – fogalmazott Bortnyikov a katasztrófa vizsgálatának eredményeiről tartott, Vlagyimir Putyin elnökletével zajló moszkvai tanácskozáson.

A szakértők az utasok poggyászainak és a géproncsok elemzésekor robbanóanyag nyomaira bukkantak, ami arról tanúskodik, hogy pokolgép robbant a gép fedélzetén, aminek következtében a repülő a levegőben darabjaira hullott szét – tette hozzá Alekszandr Bortnyikov.

Kapcsolódó Cikkek