2017. december 14., csütörtök
Szilárda

Egyéb IV.kerület

Indul az új piac építése

piac2Megkezdődhet az új Újpesti Piac, Vásárcsarnok és Kulturális Rendezvényközpont építése, amely a tervek szerint 2017 nyarán nyitja meg kapuit. November elején a mélyépítési és közműépítési munkák kivitelezője, a Hídépítő & Soletanche Bachy Mélyalapozó Kft.  kezdi el a munkálatokat. A jövő év  júniusától 2017 júliusáig zajlanak majd a szerkezet- és magasépítési munkálatok a Kalotherm Építőipari Zrt. kivitelezésében.  Az új vásárcsarnok maximális befogadható létszáma több mint négyezer fő.

Újpest piac

Modern, világos épület lesz

A teljes épület akadálymentes lesz, kétszintes mélygarázzsal. A vásárlók belső közlekedését felvonók, mozgólépcsők és lépcsőházak szolgálják ki. Az alsó szinteken kialakított piac- és vásártéren, a földszinten helyezik el az árusítóasztalokat és az árudák egy részét, a hússzekció és élelmiszerüzletek pedig az emeleten kapnak helyet.


Újpesti piac Zöldség, gyümölcs ( Fotó_ Sáfár Tibor)

A régi piac a kivitelezés ideje alatt is működik
( Fotó_ Sáfár Tibor)

 

A felső szinteken rendezvényközpontot és külső tetőkertet alakítanak ki. A multifunkcionális nagyteremben maximum 1250 álló- vagy 520 ülőhely lesz, a két többcélú használatra alkalmas kisteremben együttesen további 240 fő helyezhető el. A régi piac a kivitelezés teljes ideje alatt a hét minden napján nyitva lesz.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.