2018. január 18., csütörtök
Piroska

Egyéb IX.kerület

Irodalmi szalon Térey Jánossal

Térey János volt a vendége a Ferencvárosi Művelődési Központ József Attila Irodalmi Szalonja november 5-ei rendezvényének. A két legutóbbi műve volt a beszélgetés fő témája.

– Szóba került a Legkisebb jégkorszak című Térey-mű, amely egy apokaliptikus látomás a közeljövőről –tájékoztatott Losonczy Attila, az este moderátora. – Tavaly jelent meg az Átkelés Budapesten című verses-novellás kötet, amely emberi sorsokon keresztül mutatja be Budapest múltját és jelenét.

Az eseményen szóba került Térey János munkamódszere, és az, hogy miként látja az irodalom helyzetét a mai Magyarországon. Losonczy Attila tájékoztatása szerint átlagosan 25-30 érdeklődő jelenik meg a havi irodalmi szalonban, de a Radnóti-estre például 150-en voltak kíváncsiak.

FMK Irodalmi szalon Térey János költő (Fotó: Máté Krisztián)

(Fotó: Máté Krisztián)

Kapcsolódó Cikkek

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.