EUR: 312,82 Ft
CHF: 261,13 Ft
2018. április 27., péntek
Zita

Egyéb IX.kerület

Irodalmi szalon Térey Jánossal

Térey János volt a vendége a Ferencvárosi Művelődési Központ József Attila Irodalmi Szalonja november 5-ei rendezvényének. A két legutóbbi műve volt a beszélgetés fő témája.

– Szóba került a Legkisebb jégkorszak című Térey-mű, amely egy apokaliptikus látomás a közeljövőről –tájékoztatott Losonczy Attila, az este moderátora. – Tavaly jelent meg az Átkelés Budapesten című verses-novellás kötet, amely emberi sorsokon keresztül mutatja be Budapest múltját és jelenét.

Az eseményen szóba került Térey János munkamódszere, és az, hogy miként látja az irodalom helyzetét a mai Magyarországon. Losonczy Attila tájékoztatása szerint átlagosan 25-30 érdeklődő jelenik meg a havi irodalmi szalonban, de a Radnóti-estre például 150-en voltak kíváncsiak.

FMK Irodalmi szalon Térey János költő (Fotó: Máté Krisztián)

(Fotó: Máté Krisztián)

Kapcsolódó Cikkek

 • Michelisz tart a Hungaroringtől

  Michelisz tart a Hungaroringtől

  Soha nem ígérkezett még ilyen izgalmasnak Michelisz Norbert mogyoródi versenyhétvégéje. Az idén a túraautó-világkupában (WTCR) szereplő pilóta a helyezések mellett második kislánya születése miatt is izgulhat.

 • Szabadtéri kiállítás nyílt a jótékonykodásról

  Szabadtéri kiállítás nyílt a jótékonykodásról

  Utolsó állomására, Pécsre érkezett a Jószolgálat-díj 2017-es díjazottjait bemutató országjáró szabadtéri kiállítás. A díj 2016/2017-es évadának három díjazottja is Pécsett, illetve környékén segíti a rászorulókat: a Dr.

 • Megteltek Szeged parkjai

  Megteltek Szeged parkjai

  A tavasszal és a jó idővel az is együtt jár, hogy az emberek szeretnek minél több időt a szabadban tölteni.