EUR: 306,95 Ft
CHF: 281,82 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Egyéb IX.kerület

Irodalmi szalon Térey Jánossal

Térey János volt a vendége a Ferencvárosi Művelődési Központ József Attila Irodalmi Szalonja november 5-ei rendezvényének. A két legutóbbi műve volt a beszélgetés fő témája.

– Szóba került a Legkisebb jégkorszak című Térey-mű, amely egy apokaliptikus látomás a közeljövőről –tájékoztatott Losonczy Attila, az este moderátora. – Tavaly jelent meg az Átkelés Budapesten című verses-novellás kötet, amely emberi sorsokon keresztül mutatja be Budapest múltját és jelenét.

Az eseményen szóba került Térey János munkamódszere, és az, hogy miként látja az irodalom helyzetét a mai Magyarországon. Losonczy Attila tájékoztatása szerint átlagosan 25-30 érdeklődő jelenik meg a havi irodalmi szalonban, de a Radnóti-estre például 150-en voltak kíváncsiak.

FMK Irodalmi szalon Térey János költő (Fotó: Máté Krisztián)

(Fotó: Máté Krisztián)

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.