EUR: 313,08 Ft
CHF: 267,32 Ft
2018. március 24., szombat
Gábor, Karina

Egyéb III.kerület

Jelszóval védjük az időseket!

tolvaj, betörő, csaló (Profimedia)

Kívül tágasabb (Fotó: Profimedia)

A korábbi visszaesés után ismét gyakoribbak a trükkös lopások Óbudán – mondta el Horváth Antal rendőr alezredes a témában tartott lakossági fórumon. A harmadik kerületi kapitányság vezetője figyelmeztetett, hogy az ilyen bűncselekmények célpontjai elsősorban az idősek.

Eddig az volt a jellemző, hogy az elkövetők valamelyik közműszolgáltató, esetleg az önkormányzat illetékeseinek adták ki magukat, így jutottak be az áldozatok lakásába és vittek el értékeket. Most változott a módi.


– Az utóbbi időszakban inkább az a jellemző, hogy az elkövetők az esti órákban telefonon felhívják a kiszemelt áldozatot, akinek gyerekeként vagy unokájaként mutatkoznak be – tájékoztatott az alezredes. A beszélgetésben hadarva, kapkodva elmondják, hogy baleset vagy tragikus esemény történt velük, amiért sürgősen készpénzre volna szükségük. Azt is közlik, hogy maguk helyett egy ismerősüket küldenék el az összegért. – Többször volt példa arra, hogy a meglepett és megijedt sértettek fizettek – közölte Horváth.

Pedig az ilyen esetekkel szemben egyszerű a védekezés: a közvetlen hozzátartozókkal érdemes rögzíteni egy jelszót, amelynek bemondása nélkül nincs további beszélgetés, még akkor sem, ha az illető a hozzátartozójuk nevében telefonál.

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.