EUR: 322,50 Ft
CHF: 280,06 Ft
2018. június 19., kedd
Gyárfás

Egyéb III.kerület

Jelszóval védjük az időseket!

tolvaj, betörő, csaló (Profimedia)

Kívül tágasabb (Fotó: Profimedia)

A korábbi visszaesés után ismét gyakoribbak a trükkös lopások Óbudán – mondta el Horváth Antal rendőr alezredes a témában tartott lakossági fórumon. A harmadik kerületi kapitányság vezetője figyelmeztetett, hogy az ilyen bűncselekmények célpontjai elsősorban az idősek.

Eddig az volt a jellemző, hogy az elkövetők valamelyik közműszolgáltató, esetleg az önkormányzat illetékeseinek adták ki magukat, így jutottak be az áldozatok lakásába és vittek el értékeket. Most változott a módi.


– Az utóbbi időszakban inkább az a jellemző, hogy az elkövetők az esti órákban telefonon felhívják a kiszemelt áldozatot, akinek gyerekeként vagy unokájaként mutatkoznak be – tájékoztatott az alezredes. A beszélgetésben hadarva, kapkodva elmondják, hogy baleset vagy tragikus esemény történt velük, amiért sürgősen készpénzre volna szükségük. Azt is közlik, hogy maguk helyett egy ismerősüket küldenék el az összegért. – Többször volt példa arra, hogy a meglepett és megijedt sértettek fizettek – közölte Horváth.

Pedig az ilyen esetekkel szemben egyszerű a védekezés: a közvetlen hozzátartozókkal érdemes rögzíteni egy jelszót, amelynek bemondása nélkül nincs további beszélgetés, még akkor sem, ha az illető a hozzátartozójuk nevében telefonál.

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb meglepetés! Győztek a japánok

  Újabb meglepetés! Győztek a japánok

  Japán 2-1-re legyőzte a harmadik perctől emberhátrányban futballozó Kolumbiát kedden a H csoport első fordulójának szaranszki mérkőzésén az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon.

 • Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt helyezett előzetes letartóztatásba egy hónapra két férfit a Miskolci Járásbíróság. Egy 15 éves lányt kényszerítettek pénzért szexuális együttlétekre a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ózdon és környékén – közölte Gyurán Ildikó, a Miskolci Törvényszék szóvivője az MTI-vel hétfőn.

 • Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Kánikula idején talán még a keserű nedűt kevésbé kedvelők is előszeretettel fogyasztanak el egy-egy korsó sört, amiről most kiderült, nemcsak remekül hidratál, de az egészségednek is jót tesz.

 • 75 éve írunk golyóstollal

  75 éve írunk golyóstollal

  Hetvenöt éve, 1943. június 10-én szabadalmaztatták Argentínában a magyar Bíró László József golyóstollát, amelyet a köznyelv angol nyelvterületen ma is biro pen, avagy röviden biro néven emleget.