EUR: 308,27 Ft
CHF: 285,15 Ft
2016. október 23., vasárnap
Gyöngyi

Külföld

Jönnek a finn nemzeti szmájlik

Mad_Egg_Emoticon

Saját “nemzeti emodzsikkal” rukkolt elő Finnország: az érzelmek kifejezésére szolgáló hangulatjelek között szaunázó pár, klasszikus, nyomkodós Nokia-telefon és heavy metalos fejrázás is szerepel.

Petra Theman, a finn külügyminisztérium munkatársa szerint az emodzsikat az országra és lakóira jellemző szokások, hagyományok inspirálták és az országimázs külföldi népszerűsítését szolgálják.

Mint hozzátette, a hangulatjelek jól illenek a tősgyökeres finnekhez, akik “csak akkor beszélnek, ha szükséges”.

A harminc emodzsit ingyenesen lehet letölteni december 1-jétől a minisztérium által üzemeltetett honlapról (www.finland.fi), amelyre – egyfajta adventi naptárként – naponta új karaktert fognak feltölteni.

Kapcsolódó Cikkek

  • Trump ismét korruptnak nevezte Hillary Clintont

    Trump ismét korruptnak nevezte Hillary Clintont

    Donald Trump egy pénteki kampányrendezvényen ismét ellenfelét, Hillary Clintont támadta, s azt hangoztatta: ha győz az elnökválasztáson, sok lehetősége lesz, hogy “utánanézzen Clintonnak”.

  • Nagy bajok a Mars expedíció körül!

    Nagy bajok a Mars expedíció körül!

    Megsemmisült az ExoMars orosz-európai űrexpedíció TGO űrszondájának Schiaparelli elnevezésű leszállóegysége, miután a Marsra történő leszállás folyamata során 2-4 kilométeres magasságból nekicsapódott a vörös bolygó felszínének – közölte az Európai Űrügynökség (ESA) egy NASA-műhold által készített felvételekre hivatkozva.