2018. május 25., péntek
Orbán

Egyéb I.kerület II.kerület XII.kerület

Karácsonyra kapjuk a fonódót

Látványterv a budai fonódó villamoshálózat Bem rakparti ágáról

A budai fonódó villamoshálózat Bem rakparti ágának látványterve

Tarlós István főpolgármester tájékoztatása szerint december 23-án átadják a tavaly ősszel kiépíteni kezdett budai fonódó villamoshálózatot.

Budai fonódó villamos munkálatok, Savoya Park villamos végállomás (Fotó: Keresztesi Balázs)

A Savoya Parktól eljuthatunk majd Óbudára villamos végállomás
(Fotó: Keresztesi Balázs)

A 17,6 milliárd forintos beruházásnak az útpálya kialakításával járó munkálatai leginkább a Széll Kálmán tér felé, a Margit híd budai hídfője környékén, a Fő utcán, az Árpád fejedelem útján közlekedők türelmét veszik igénybe, de az itteni torlódások következményeit értelemszerűen elszenvedik a Dél-Budára vagy onnan errefelé tartók is.


Budai fonódó villamos munkálatok, Batthyányi tér, Rakpart (Fotó: Keresztesi Balázs)

A Batthyányi térnél már lent a sín

A Margit híd budai hídfőjénél nemcsak az autósok bosszankodnak a lassú haladás miatt, a tömegközlekedés is nehézkes, és a gyalogosoknak sem egyszerű az átkelés a különböző terelések között. Az út(barikád)viszonyok talán még a kerékpárosok számára a legkedvezőbbek, hiszen ők járdán és úttesten egyaránt könnyebben találják meg a menekülőösvényt a dugóból.

Budai fonódó villamos munkálatok, Batthyányi tér, Rakpart (Fotó: Keresztesi Balázs)

A rakparton is nagy erőkkel dolgoznak a budai fonódón

– Találékonyságra és bátorságra egyaránt szükség van. A bicikliút is folyamatosan átterelve, akadálypályán lavírozunk autók és gyalogosok között. Mindenesetre most már karácsonyig két keréken is kibírjuk valahogy, aztán a tömegközlekedési eszközt használóknak ott lesz a kényelmes fonódó, mi meg visszakapjuk a kerékpárutunkat, és talán végül mindenki jól jár! – mondta el kérdésünkre egy sportos anyuka, aki Dél-Budáról biciklizik óbudai munkahelyére Budafoktól Újbudán, az I. és II. kerületen át.

Kapcsolódó Cikkek