EUR: 309,57 Ft
CHF: 288,51 Ft
2017. január 20., péntek
Fábián, Sebestyén

Program

Kilencedik alkalommal adják át a megyei PRIMA Díjakat

Budapest, 2014. december 5.
A Prima Primissima Díjak gálája Budapesten, a Művészetek Palotájában 2014. december 5-én.
MTI Fotó: Kovács Tamás

A PRIMA Primissima Díj előszobájának és kiegészítő rendezvényeinek is nevezhető megyei PRIMA Díj ünnepség sorozat Budapesti-Pest megyei regionális díjátadójára a szokásokhoz híven november utolsó hét végéjén kerül sor. Már kilencedik alkalommal hirdetik meg a budapesti és pest megyei kiválóságok számára adható elismeréseket.

A gálaműsorral egybekötött estélyen hat fő részesül ismét Regionális Prima Díj elismerésben, melyhez 1-1 millió forint alapítványi támogatást is kaptak a kiválóságok. Két külön díj is átadásra kerül, 250-250 ezer forint támogatás mellett.

Marjay Gyula a VOSZ KMRSZ elnöke elmondta, hogy idén is igen nagy számú jelölés érkezett a díjazottakra, melyből egy szakmai bizottság választotta ki a legjobbakat és a szervezet elnöksége a Prima Primissima Alapítvány közreműködésével döntött a legjobb hat díjazottról és a két külön díjról.

A díjazottak neve csak a gálaesten válik publikussá, de annyit el lehet árulni, hogy idén is kiemelkedő nevek és művészek lesznek díjazva, akik valóban eleget tesznek a díj szellemiségének és céljainak.

Az előző évek díjazottjaiból a teljesség igénye nélkül néhány nevet felsorolt az elnök úr: Petrás Mária, a Záborszky Kálmán, Kiss B Atilla, Ungvári Tamás, Bognár Szilvia, Karithy Márton, Oberfrank Pál, Szabados Vilmos, Ötvös Csaba. Azt is hozzátette, hogy a regionális díjazottakból többen kerültek már be a nagy Prima Primissima versenybe és akadtak Primissimák is, mint pl. Petrás Mária, Záborszky Kálmán.

A Prima díjakon kívül az ünnepség keretében adják át az Év Vállalkozója díj elismeréseket is. 2015-ben tíz vállalkozó kapja meg a Regionális Év Vállalkozója címet és öt vállalkozás került jelölésre az országos Év Vállalkozója díjazásra.

A díjátadóra 2015. november 27-én kerül sor, ahol a díjazottakon túl a vendégek sorába több közéleti személyt és korábbi díjazottakat is várnak.

Részletesebb tájékoztatót a szervezet honlapján olvashatnak az érdeklődők. (www.vosz-kmrsz.hu)_

Kapcsolódó Cikkek

  • Ikonikussá vált a Kislány a pokolban holokauszt monodráma

    Ikonikussá vált a Kislány a pokolban holokauszt monodráma

    Január 25-én tartja következő előadását a Kazán István Kamaraszínház, amely Sárdi Mária: Kislány a pokolban című életrajzi könyvéből készült. Tíz éve töretlen sikert arat a nézőknél de csak ritkán lehet látni, mert mint Kriszt Lászlótól, a darab rendezőjétől megtudtuk, nincs nagy igény a holokauszt drámákra, ezért játsszák csak ritkán, de amiket előleg megnézett, azokról is lesújtó volt a véleménye.

  • Reformáció 500: Élőben adja a közmédia az emlékév megnyitóját

    Reformáció 500: Élőben adja a közmédia az emlékév megnyitóját

    A közmédia közvetíti a reformáció 500. évfordulója alkalmából meghirdetett emlékév központi megnyitóját. A kilencvenperces, több művészeti ágat felvonultató ünnepség péntek délután öt órakor kezdődik a Művészetek Palotájában (Müpa), és fél hattól, csúsztatott élő adásban lesz követhető az M5 és a Duna World műsorán.