EUR: 308,40 Ft
CHF: 285,19 Ft
2016. október 25., kedd
Blanka, Bianka

Belföld III.kerület

Kínai orvoslással zár a San Marco

November 9-én tartják az idei utolsó előadást a San Marco Szabadegyetemen. Az összességében a hatodik évfolyam ötödik összejövetelének helyszíne ezúttal is változatlan (Óbuda Kulturális Központ, 1032 Budapest, San Marco u. 81.), a téma azonban merőben új: az érdeklődők a hagyományos kínai orvoslás és a modern nyugati tudomány összehasonlításáról hallhatnak 18 órától érdekességeket. Az előadást Oravecz Márk hagyományos kínai orvos, akupunktőr tartja, a szervezők pedig azt ígérik, olyan praktikákról is szó lesz, amelyeket a laikusok is könnyen alkalmazhatnak. Ilyen például az éhség szabályozása vagy a mozgás ösztönzése.

San Marco Szabadegyetem, Óbuda, előadás

Nem először látna telt házat a szabadegyetem (fotó: Óbuda.hu)

Oravecz doktor nagy ismerője a kínai orvoslásnak, akupunktúra-manuálterápia diplomáját is a Hejlungcsiangi Orvostudományi Egyetemen szerezte. Talán ennek is szól, hogy az esemény fővédnöki feladatait Bús Balázs polgármester vállalta magára.

– A program teljes mértékben ingyenes, azonban a terem befogadóképessége korlátozott, ezért 150 főnél meg kell húznunk a határt – mondta el a Lokálnak az ötletgazdák részéről Jancsó Orsolya. Arról, hogy jövőre mikor indul el az első kurzus, még nem tudott konkrétumokkal szolgálni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Fordulat a Teréz körúti robbantó ügyében?

  Fordulat a Teréz körúti robbantó ügyében?

  Nagyszülei szerint nincs valódi bizonyítékuk a hatóságoknak a Teréz körúti robbantással gyanúsított P. László ellen, sőt szerintük olyan új információ került a hatóság kezébe, amely nyomán hamarosan szabadon engedik az előzetes letartóztatásba helyezett unokájukat.

 • Gyurcsányozással indult a balos összefogás

  Gyurcsányozással indult a balos összefogás

  Az ígéretek szerint a héten megkezdődnek a tárgyalások a baloldali pártok között, hogy másodjára is megkíséreljenek összeállni, most a 2018-as országgyűlési választásokra.

 • Vona Gábor a török nácik jóbarátja

  Vona Gábor a török nácik jóbarátja

  A Jobbik elnöke elismerte, hogy “jó kapcsolata van” a török Nacionalista Mozgalom Párttal. Ez az a tömörülés, amely a háttérből támogatja a Szürke Farkasok névre hallgató terrorista sejtet.