2018. január 16., kedd
Gusztáv

Egyéb IX.kerület

Köszönet az emberségért

Gedeon Andor, a Ferencvárosi Szociális és Gyermekjóléti Intézmények Igazgatóságának (FESZGYI) igazgatója vehette át a Humanitas Ferencváros díjat Bácskai János polgármestertől november 17-én.

Gedeon Andor-balról-átveszi az oklevelet Bácskai János polgármestertől

Gedeon Andor (balról) oklevelét Bácskai János polgármestertől vehette át

Gedeon Andor 1979-ben nevelőként, majd csoportvezető nevelőként kezdte munkáját. 1989-óta a Ferencvárosi Szociális és Gyermekjóléti Intézmények Igazgatóságának, illetve jogelődjének az intézményvezetője, majd igazgatója lett. A Horizont Szociális Alapítvány létrehozásának egyik kezdeményezője és egyik alapító tagja, melynek munkájában jelenleg a szakmai programért felelős. Az alapítvány 1991-óta működik, tevékenységének célja a legszegényebb, legelesettebb embereken, családokon való segítés, az alapellátásokból kimaradt egyének és családok segítése.


Egyik kezdeményezője és alapítója volt a Szociális Munkások Magyarországi Egyesülete nevelőotthoni szekciójának. A Családsegítők és Gyermekjóléti Szolgálatok Budapesti Egyesületének egyik alapító tagja. Részt vett a Fővárosi Önkormányzat gyermekvédelmi munkájában, a Budapesti Szociális Charta és Ferencváros bűnmegelőzési programjának kidolgozásában.

Részt vett az ún. Dzsumbuj Help-program kidolgozásában és megvalósításában, valamint az önkormányzat szolgáltatástervezési koncepciójának az elkészítésében.

Kapcsolódó Cikkek