EUR: 307,50 Ft
CHF: 282,97 Ft
2017. május 28., vasárnap
Emil, Csanád

Egyéb XIII.kerület

Különleges sportágak az idei diákolimpián

A  mostani tanévben a diákolimpia keretében számos izgalmas sportesemény vár a kerületi iskolásokra.

– A minél profibb lebonyolítás érdekében megállapodást kötöttünk a Népszigeti Szabadidő és Vízisport Egyesülettel, hogy segítségünkre legyenek tapasztalataikkal és szakembereikkel – mondta a Lokálnak Kastl Egon, a XIII. kerületi Közszolgáltató Zrt. sportdivíziójának sportszervezője. – A diákolimpia tanévi versenynaptár szerint működik, a korosztályok sajátosságainak figyelembevételével. Azt hiszem, igazán profi körülmények között sportolhatnak a diákok, a versenyek szervezésében, lebonyolításában részt vesznek testnevelő tanárok, versenybírók, rendezők, míg a mérkőzéseket minősített játékvezetők vezetik, a gyerekek egészségére pedig orvosi mozgóőrség felügyel – sorolta a sportvezető, aki azt is hozzátette, a diákolimpia lebonyolításához az önkormányzat több mint 7 millió forint támogatást biztosít. A versenyeket, elsősorban az elmúlt évek fejlesztései során megépített modern létesítményekben – Rozsnyay utcai sportcsarnok és műfüves pálya, Csata sportcsarnok, Újpalotai úti sporttelep műfüves pályái és négysávos bowlingpálya, Nővér és Radnóti Miklós utcai tanuszodák – szervezik meg, de az iskolai és a sportegyesületi létesítmények is kiváló házigazdái a rendezvényeknek.

mezei futóverseny_13kerület

A mezei futóversenyen hat korosztályban több mint ezer gyerek áll rajthoz minden évben (Fotó: Kastl Egon)

Kastl Egon kifejtette, 15 iskola diákjai 17 versenyszámban, öt korcsoportban, több mint 120 versenynapon, összesen 12 sportágban mérik össze tudásukat, a klasszikus sportágak mellett pedig olyan különlegességek is megtalálhatóak, mint az ergométeres evezés, a sárkányhajó-evezés, a floorball vagy épp a bowling.

Kapcsolódó Cikkek

  • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

  • Tisztább lett a tér

    Tisztább lett a tér

    Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.