2017. december 15., péntek
Valér

Egyéb XIII.kerület

Különleges sportágak az idei diákolimpián

A  mostani tanévben a diákolimpia keretében számos izgalmas sportesemény vár a kerületi iskolásokra.

– A minél profibb lebonyolítás érdekében megállapodást kötöttünk a Népszigeti Szabadidő és Vízisport Egyesülettel, hogy segítségünkre legyenek tapasztalataikkal és szakembereikkel – mondta a Lokálnak Kastl Egon, a XIII. kerületi Közszolgáltató Zrt. sportdivíziójának sportszervezője. – A diákolimpia tanévi versenynaptár szerint működik, a korosztályok sajátosságainak figyelembevételével. Azt hiszem, igazán profi körülmények között sportolhatnak a diákok, a versenyek szervezésében, lebonyolításában részt vesznek testnevelő tanárok, versenybírók, rendezők, míg a mérkőzéseket minősített játékvezetők vezetik, a gyerekek egészségére pedig orvosi mozgóőrség felügyel – sorolta a sportvezető, aki azt is hozzátette, a diákolimpia lebonyolításához az önkormányzat több mint 7 millió forint támogatást biztosít. A versenyeket, elsősorban az elmúlt évek fejlesztései során megépített modern létesítményekben – Rozsnyay utcai sportcsarnok és műfüves pálya, Csata sportcsarnok, Újpalotai úti sporttelep műfüves pályái és négysávos bowlingpálya, Nővér és Radnóti Miklós utcai tanuszodák – szervezik meg, de az iskolai és a sportegyesületi létesítmények is kiváló házigazdái a rendezvényeknek.


mezei futóverseny_13kerület

A mezei futóversenyen hat korosztályban több mint ezer gyerek áll rajthoz minden évben (Fotó: Kastl Egon)

Kastl Egon kifejtette, 15 iskola diákjai 17 versenyszámban, öt korcsoportban, több mint 120 versenynapon, összesen 12 sportágban mérik össze tudásukat, a klasszikus sportágak mellett pedig olyan különlegességek is megtalálhatóak, mint az ergométeres evezés, a sárkányhajó-evezés, a floorball vagy épp a bowling.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.