2018. június 25., hétfő
Vilmos

Egyéb XIII.kerület

Különleges sportágak az idei diákolimpián

A  mostani tanévben a diákolimpia keretében számos izgalmas sportesemény vár a kerületi iskolásokra.

– A minél profibb lebonyolítás érdekében megállapodást kötöttünk a Népszigeti Szabadidő és Vízisport Egyesülettel, hogy segítségünkre legyenek tapasztalataikkal és szakembereikkel – mondta a Lokálnak Kastl Egon, a XIII. kerületi Közszolgáltató Zrt. sportdivíziójának sportszervezője. – A diákolimpia tanévi versenynaptár szerint működik, a korosztályok sajátosságainak figyelembevételével. Azt hiszem, igazán profi körülmények között sportolhatnak a diákok, a versenyek szervezésében, lebonyolításában részt vesznek testnevelő tanárok, versenybírók, rendezők, míg a mérkőzéseket minősített játékvezetők vezetik, a gyerekek egészségére pedig orvosi mozgóőrség felügyel – sorolta a sportvezető, aki azt is hozzátette, a diákolimpia lebonyolításához az önkormányzat több mint 7 millió forint támogatást biztosít. A versenyeket, elsősorban az elmúlt évek fejlesztései során megépített modern létesítményekben – Rozsnyay utcai sportcsarnok és műfüves pálya, Csata sportcsarnok, Újpalotai úti sporttelep műfüves pályái és négysávos bowlingpálya, Nővér és Radnóti Miklós utcai tanuszodák – szervezik meg, de az iskolai és a sportegyesületi létesítmények is kiváló házigazdái a rendezvényeknek.


mezei futóverseny_13kerület

A mezei futóversenyen hat korosztályban több mint ezer gyerek áll rajthoz minden évben (Fotó: Kastl Egon)

Kastl Egon kifejtette, 15 iskola diákjai 17 versenyszámban, öt korcsoportban, több mint 120 versenynapon, összesen 12 sportágban mérik össze tudásukat, a klasszikus sportágak mellett pedig olyan különlegességek is megtalálhatóak, mint az ergométeres evezés, a sárkányhajó-evezés, a floorball vagy épp a bowling.

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.