2018. március 22., csütörtök
Beáta, Izolda, Lea

Extra

Különös fóbiák tartják sakkban a sztárokat

Magasság, pillangók és bohócok. Csupán pár dolog, amitől a hollywoodi sztárok azonnal rosszul lesznek, ha közelükbe kerülnek. Összeállításunkban annak néztünk utána, hogy kik és mitől félnek, illetve hogyan próbálnak felülkerekedni a fóbiáikon.

Az Oscar-díjas Nicole Kidman, A stepfordi feleségek sztárja a lepidoptero áldozata. Ez azt jelenti, hogy a színésznő retteg a lepkéktől. Gyermekkori trauma áll a háttérben. Iskolából hazafelé menet futott bele egy óriási példányba, amely szárnyait kitárva, mozdulatlanul állt a házuk tornácán. Akkor sem szállt el, amikor a kislány a közelébe lépett. Helyette Kidman futamodott meg. A hátsó ajtón osont a lakásba és úgy várta a szüleit, mint a felmentő sereget. A színésznő máig sem tudott a pillangó-undorától megszabadulni. Pedig pár éve még arra is vállalkozott, hogy egy Természettudományi Múzeum pillangóházába besétáljon, ahol több száz rovar repkedett körülötte. Szó se róla nem sokáig bírta. Egy percen belül sikoltva rohant ki onnan. Azóta inkább nem megy a pillangók közelébe.


Berlin, 2015. február 6. Nicole Kidman ausztrál színésznő a Queen of the Desert című filmjének vetítése alkalmából tartott sajtótájékoztatón a 65. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon 2015. február 6-án. (MTI/AP/Axel Schmidt)

MTI/AP/Axel Schmidt

A rettenthetetlen akcióhősöket megformáló Sylvester Stallone, a D-Tox sztárja sem mentes a fóbiáktól, ő leginkább a magasságtól fél. Azonnal előjön a tériszonya, ha tíz méternél magasabbra kell mennie. Ha veszélyesnek ítélte a helyzetet, a forgatásokon is kaszkadőr helyettesítette. A Cliffhanger felvételein sikerült valamennyire erőt vennie magán. Miután állandóan hegyen dolgozott hozzászokott a számára cseppet sem kellemes körülményekhez. Annyira belejött a szirteken való ugrálásba, hogy azóta magánemberként is visszajár hegyi túrákra. Bár véglegesen nem szabadult meg végleg a tériszonyától, azért ma már sokkal jobban bírja a magasságot, mint korábban.

Az olyan bizarrul vicces figurákat, mint Willy Wonka, vagy Jack Sparrow, megformáló Johnny Deppnek sem kell a szomszédba mennie, ha szeretné megtapasztalni, mi a félelem. Az Álmosvölgy legendája sztárja a cirkuszi bohócok láttán kezd azonnal reszketni. A földöntúli gonosz megtestesülését látja bennük, így gyerekei hiába is kapacitálták, sosem ment velük olyan helyre, ahol összefuthat akárcsak eggyel is közülük. Kizárta a bohócokat az életéből és ennek köszönhetően nem kell azon gondolkoznia, hogyan is gyógyulhatna ki a furcsa fóbiájából.


Vele ellentétben Brad Pitt egészen hétköznapi paranoiával küzd. A Bábel főszereplője képtelen visszafordulni. Ha kisétál az ajtón és bent hagyott valamit az asztalon, nem tud visszamenni érte. Ha az autóban ül és túlhajt egy elágazáson, semmiképp nem kanyarodik vissza. Szerencsére a legtöbbször ott van vele a felesége, vagy az asszisztense, így mindig akad ember, aki visszamegy az elhagyott dolgokért, vagy alternatív útvonalat talál a célhoz.

Rajtuk kívül Hollywood többi sztárja is küzd kisebb-nagyobb fóbiával. Pamela Anderson a tükröktől, Carmen Electra a víztől, Kim Basinger a nagy terektől, Madonna a villámlástól és a vihartól, Orlando Bloom a malacoktól, Billy Bob Thornton az antik bútoroktól, Christina Ricci a szobanövényektől, Matthew McCounaghey pedig a sötét alagutaktól kap frászt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Nagy Feró: Még mindig jó vagyok az ágyban

  Nagy Feró: Még mindig jó vagyok az ágyban

  A hetvenkét éves rockzenész korát meghazudtolóan aktív életet él. Az orvosok már évekkel ezelőtt pihenőre küldték, ám Feró hajthatatlan, és élete végéig a színpadon akar állni.

 • Sokkolta Kóbort, hogy ismét nagypapa lesz

  Sokkolta Kóbort, hogy ismét nagypapa lesz

  Lapunk alig több mint egy hónappal ezelőtt számolt be Kóbor János első unokájáról, Elzáról. Most ismét nagy az öröm a családban, ugyanis kiderült, hogy máris úton van a második, immáron vér szerinti unoka.

 • Extrém divatra szavaznak a sztárok tavasszal

  Extrém divatra szavaznak a sztárok tavasszal

  Alig várjuk a tavaszt, hogy végre megszabaduljunk a télikabáttól. Így vannak ezzel a legismertebb sztárok is, akik megmutatják, hogy idén újra hódítanak a feltűnő színek, formák, és visszatérnek a régi kedvenc kiegészítők is.