2018. április 23., hétfő
Béla

Egyéb

Legyen elővigyázatos, ne dőljön be a csalóknak!

A Szerencsejáték Zrt. az utóbbi hetekben több bejelentést is kapott arról, hogy kéretlen telefonálók a Szerencsejáték Zrt.-re hivatkozva hívnak fel telefonon ügyfeleket, és azt állítják, hogy telefonszámukat kisorsolták. A nyeremény átvételének feltételeként arról tájékoztatnak, hogy egy bankautomatánál vagy telefonkártya feltöltő pontnál regisztrálni kell egy általuk megadott kódot, így feltöltve a csalók mobiltelefon egyenlegeit. A lottótársaság azonban egyáltalán nem szervez ilyen sorsolást. Bankok és telefontársaságok nevével is visszaélnek, ezért mindenki legyen nagyon óvatos. Az interneten különböző fórumokon a károsultak, illetve azok akiket megpróbáltak becsapni, osztják meg egymással a tapasztalataikat:

“Ebben a pillanatban tettem le a telefont, azzal hívtak, hogy nyertem, de mielőtt a pénzt odaadnák még 3 x 300 forintot rá kell nyomnom az általuk megadott telefonszámra. A duma nagyon eredeti, hihető és magabiztos volt. Mindenki vigyázzon, ne hagyja, hogy átverjék” – írta egyikük.


Kapcsolódó Cikkek

  • Fedezzük fel a természetet!

    Fedezzük fel a természetet!

    Teljes gőzzel üzemelnek a turisztikai látványosságok és a kirándulóhelyek Heves megyében. Alig vártuk, hogy végre birtokba vehessük a természetet a hosszú és – úgy látszott – véget nem érő telet követően. Megyénkben számos intézkedést tettek azért, hogy a jó idő beköszöntével mindenki ellátogathasson arra a helyre, amely télen még nem biztos, hogy alkalmas volt erre.

  • Betömik a lyukat

    Betömik a lyukat

    A tervek szerint – az időjárás függvényében – április 19-én, csütörtökön megkezdi a kivitelező az egri Csiky és Barkóczy utcák kereszteződésében keletkezett útbeszakadás helyreállítását. A munka nem egy önálló, ideiglenes megoldást jelent, hanem a már régóta tervezett, teljes, csapadékvíz-rendezési és felújítási program részeként valósul meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) Eger rendelkezésére álló forrásból.