EUR: 307,50 Ft
CHF: 282,97 Ft
2017. május 28., vasárnap
Emil, Csanád

Egyéb

Legyen elővigyázatos, ne dőljön be a csalóknak!

A Szerencsejáték Zrt. az utóbbi hetekben több bejelentést is kapott arról, hogy kéretlen telefonálók a Szerencsejáték Zrt.-re hivatkozva hívnak fel telefonon ügyfeleket, és azt állítják, hogy telefonszámukat kisorsolták. A nyeremény átvételének feltételeként arról tájékoztatnak, hogy egy bankautomatánál vagy telefonkártya feltöltő pontnál regisztrálni kell egy általuk megadott kódot, így feltöltve a csalók mobiltelefon egyenlegeit. A lottótársaság azonban egyáltalán nem szervez ilyen sorsolást. Bankok és telefontársaságok nevével is visszaélnek, ezért mindenki legyen nagyon óvatos. Az interneten különböző fórumokon a károsultak, illetve azok akiket megpróbáltak becsapni, osztják meg egymással a tapasztalataikat:

“Ebben a pillanatban tettem le a telefont, azzal hívtak, hogy nyertem, de mielőtt a pénzt odaadnák még 3 x 300 forintot rá kell nyomnom az általuk megadott telefonszámra. A duma nagyon eredeti, hihető és magabiztos volt. Mindenki vigyázzon, ne hagyja, hogy átverjék” – írta egyikük.

Kapcsolódó Cikkek

  • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

  • Tisztább lett a tér

    Tisztább lett a tér

    Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.