2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb XX.kerület

Madárbarát lett a Gyermekmosoly

Már májusban kitalálták a Gyermekmosoly Óvoda Bíró Mihály úti intézményében, hogy az udvarban még van potenciál, amit ki lehetne használni. A környezet-, természet- és madárvédelem évek óta szerepel a mindennapjaikban: rendszeresen megemlékeznek a föld napjáról, a madarak és fák ünnepéről. Idén tavasztól őszig pedig azért dolgoztak, hogy eleget tegyenek a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) elvárásainak, és megkapják a madárbarát besorolást. Az MME munkatársai szeptemberben tartottak tájékoztatást a jelentkezési feltételekről, az óvoda pedig teljesítette a madárvédő, madárgondozó feltételeket: odúkat, etetőket, itatókat helyeztek ki, a madaraknak megfelelő növényzetet telepítettek fészekrakáshoz, táplálkozáshoz. Ezek alapján november közepén az intézmény megkapta a madárvédelmi tevékenységét elismerő madárbarát óvoda címet.
(fotó: pesterzsebet.hu)

Madárlesen a gyerekek (fotó: pesterzsebet.hu)

Oviprogram indult
Szeptemberben kezdődött egy nyolc foglalkozásból álló, nagycsoportosoknak szóló madarászovi-program is, amelyen az MME munkatársa, Juhász Lilla tart havonta egyszer negyvenöt perces ismeretbővítő foglalkozásokat a gyerekeknek. Az interaktív programokon a gyermekek életkoruknak megfelelően elsajátítják a természeti környezet értő ismeretét.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.