EUR: 307,64 Ft
CHF: 281,97 Ft
2017. május 25., csütörtök
Orbán

Egyéb XX.kerület

Madárbarát lett a Gyermekmosoly

Már májusban kitalálták a Gyermekmosoly Óvoda Bíró Mihály úti intézményében, hogy az udvarban még van potenciál, amit ki lehetne használni. A környezet-, természet- és madárvédelem évek óta szerepel a mindennapjaikban: rendszeresen megemlékeznek a föld napjáról, a madarak és fák ünnepéről. Idén tavasztól őszig pedig azért dolgoztak, hogy eleget tegyenek a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) elvárásainak, és megkapják a madárbarát besorolást. Az MME munkatársai szeptemberben tartottak tájékoztatást a jelentkezési feltételekről, az óvoda pedig teljesítette a madárvédő, madárgondozó feltételeket: odúkat, etetőket, itatókat helyeztek ki, a madaraknak megfelelő növényzetet telepítettek fészekrakáshoz, táplálkozáshoz. Ezek alapján november közepén az intézmény megkapta a madárvédelmi tevékenységét elismerő madárbarát óvoda címet.
(fotó: pesterzsebet.hu)

Madárlesen a gyerekek (fotó: pesterzsebet.hu)

Oviprogram indult
Szeptemberben kezdődött egy nyolc foglalkozásból álló, nagycsoportosoknak szóló madarászovi-program is, amelyen az MME munkatársa, Juhász Lilla tart havonta egyszer negyvenöt perces ismeretbővítő foglalkozásokat a gyerekeknek. Az interaktív programokon a gyermekek életkoruknak megfelelően elsajátítják a természeti környezet értő ismeretét.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.