EUR: 324,55 Ft
CHF: 281,83 Ft
2018. június 24., vasárnap
Iván

Egyéb VIII.kerület

Mátyás tér: a nyugalom szigete

Tovább szépült a Mátyás tér, a teljes átalakítás után a lakók kéréseit is sikerült megvalósítani. A kellemes környezet a közösségépítést is elősegítette, a környéken élők a teret karbantartó közmunkás munkáját is elismerték az ünnepélyes átadón.

Mátyástér2

Ilyen lett a Mátyás tér

– A Mátyás tér felújítása már a Magdolna Negyed II. programban elindult, és bár óriási változások történtek, nem teljesen olyan lett, mint amilyet az ott élők szerettek volna – kezdte Sára Botond alpolgármester. – A program III. részében a közterület-felújításra szánt összegből maradt pénz, ezért elvégeztük azokat az átalakításokat, amelyeket a környéken élők kértek. Hétmillió forintból megnöveltük a teret, azaz arrébb helyeztük a kerítést, a füvesítésnek és a cserjeültetésnek köszönhetően nagyobb lett a zöldfelület, valamint felújítottuk a játszótéri eszközöket, és korosztályok alapján elkülönítettük a két játszóteret.


Az alpolgármester hozzátette, ezek a változások a Józsefvárosi Magdolna-negyed Egyesület kérésére készültek el, akik aktívan részt vettek a tér újragondolásában, segítettek a zöldfelület kialakításában és a gondozásban is nagy szerepet vállaltak.

– Ezért mondhatjuk, hogy ez a józsefvárosiak sikere, érdeme. Nagyon jó közösség alakult ki, amelynek tagjai nem mondtak le arról, hogy szép környezetben élhessenek – részletezte Sára Botond, hozzátéve, hogy az elmúlt időszakban kommunális- és kutyaürülék-gyűjtők is kerültek a térre.


Mátyástér

A játszóteret korosztályok szerint leválasztották

Az önkormányzat vezetése is részt vett a Mátyás tér ünnepélyes átadó ünnepségén, ahol maguk is meglepődtek, milyen összetartó közösség alakult ki az elmúlt időszakban.

– Az átadón a Józsefvárosi Magdolna-negyed Egyesület oklevéllel és virággal jutalmazta azt a közfoglalkoztatott hölgyet, Ilonka nénit, aki a tér folyamatos karbantartását, takarítását végzi. Befogadták őt, megszerették és hálásak neki. Nagyon megható volt látni, hogy az itt élők örülnek, és látják, milyen sok haszna van a közmunka keretében végzett erőfeszítéseknek – mesélte Sára Botond, aki elismerte, van még tennivaló a környéken. – A környező utcák is megszépültek, a Tavaszmező utca teljesen megújult, sétálóutca lett, a Horváth Mihály tértől végig lehet sétálni a Mátyás teret érintve a Teleki térig. Vannak felújított homlokzatú házak és új építésűek is. Természetesen van még teendő, minden házra nem került sor, de a fejlődés jól látható, nemcsak a Mátyás téren, de a környező utcákban is. A közbiztonság is egyértelműen javult, részben a felújított környezetnek köszönhetően. Ezenkívül folyamatosan fejlesztjük a köztéri kamerarendszert, az eddig kihelyezett 180 darabból a Mátyás térre is jutott. Sokat segít a Szomszédsági rendőrprogram is.

Mátyástér3

A közmunkás Ilonka néni munkáját is megköszönték az itt élők

Sára Botond a lakók visszajelzései alapján úgy látja, a Mátyás tér Józsefváros egyik békés és kellemes környéke lett. – Nagyon sok a frissen beköltözött kisgyermekes család és egyetemista. Az ő jelenlétük hatással van az ott élőkre, manapság a nyugalom jellemző a környéken, odafigyelnek a rendre és a tisztaságra.

Mátyástér4

Sára Botond alpolgármester a beszélgetésekből úgy tapasztalta, a lakók elégedettek a változásokkal

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.