2018. január 19., péntek
Sára, Márió

Egyéb XI.kerület

Még 485 parkolóhely

Összesen 485 férőhelyet biztosító P+R parkoló nyílt Őrmezőn az M4-es metró kelenföldi végállomásánál. Az új parkolót azok használhatják, akik Buda délnyugati részéről vagy az agglomerációból érkezve szeretnék letenni az autójukat, hogy onnan metróval, busszal vagy villamossal utazzanak tovább a belváros irányába.

P+R Örmező11

Az itt lők autó nélkül folytathatják utukat a belváros felé

– Az új parkolót az M1–M7 bevezető szakaszáról és a balatoni útról az Egér úton át balra, a Péterhegyi útra kanyarodva lehet megközelíteni. A parkoló az elágazástól egy kilométerre található. Az M4-es metró kelenföldi végállomásánál, az épülő Budaörsi úti csomópont és a metróvégállomás őrmezői kijárata között található P+R parkoló akadálymentes, így mozgáskorlátozottak is kényelmesen igénybe vehetik – tájékoztatott a BKK.


A belváros tehermentesítése és a felszíni forgalom fokozatos csökkentése érdekében megépített új P+R parkoló összköltsége 273,1 millió forint volt, ami várhatóan teljes egészében elszámolható lesz európai uniós forrásból.

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.