2018. április 26., csütörtök
Ervin

Egyéb XI.kerület

Még 485 parkolóhely

Összesen 485 férőhelyet biztosító P+R parkoló nyílt Őrmezőn az M4-es metró kelenföldi végállomásánál. Az új parkolót azok használhatják, akik Buda délnyugati részéről vagy az agglomerációból érkezve szeretnék letenni az autójukat, hogy onnan metróval, busszal vagy villamossal utazzanak tovább a belváros irányába.

P+R Örmező11

Az itt lők autó nélkül folytathatják utukat a belváros felé

– Az új parkolót az M1–M7 bevezető szakaszáról és a balatoni útról az Egér úton át balra, a Péterhegyi útra kanyarodva lehet megközelíteni. A parkoló az elágazástól egy kilométerre található. Az M4-es metró kelenföldi végállomásánál, az épülő Budaörsi úti csomópont és a metróvégállomás őrmezői kijárata között található P+R parkoló akadálymentes, így mozgáskorlátozottak is kényelmesen igénybe vehetik – tájékoztatott a BKK.


A belváros tehermentesítése és a felszíni forgalom fokozatos csökkentése érdekében megépített új P+R parkoló összköltsége 273,1 millió forint volt, ami várhatóan teljes egészében elszámolható lesz európai uniós forrásból.

Kapcsolódó Cikkek

 • Szabadtéri kiállítás nyílt a jótékonykodásról

  Szabadtéri kiállítás nyílt a jótékonykodásról

  Utolsó állomására, Pécsre érkezett a Jószolgálat-díj 2017-es díjazottjait bemutató országjáró szabadtéri kiállítás. A díj 2016/2017-es évadának három díjazottja is Pécsett, illetve környékén segíti a rászorulókat: a Dr.

 • Megteltek Szeged parkjai

  Megteltek Szeged parkjai

  A tavasszal és a jó idővel az is együtt jár, hogy az emberek szeretnek minél több időt a szabadban tölteni.

 • Éremeső a fehérváriaknak

  Éremeső a fehérváriaknak

  Kovács Sarolta nyerte a nők versenyét az öttusázók budapesti országos bajnokságán. Csapatban a KSI SE győzött. De a fehérvári sikernek itt nincs vége.