EUR: 308,45 Ft
CHF: 284,92 Ft
2016. október 24., hétfő
Salamon

Belföld

Megosztva jár az 1-es villamos két hétvégén, egy szakaszon busz pótolja

Budai fonódó villamos munkálatok, Savoya Park villamos végállomás
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Megosztva jár a fővárosban az 1-es villamos a következő két hétvégén, a kieső szakaszon pedig pótlóbusz helyettesíti – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán az MTI-vel.

Azt írták, hogy november 14-15-én és 21-22-én javítják a Hungária körúti felüljáró dilatációs szerkezetét, ezért ezen a két hétvégén a szombati első járat indulásától a vasárnapi utolsó járat indulásáig az Árpád hídi metrómegálló és Zugló vasútállomás között 1-es jelzéssel villamospótló buszt állítanak forgalomba.

Az érintett hétvégéken az 1-es villamos megosztva közlekedik a Bécsi út/Vörösvári út és a Lehel utca/Róbert Károly körút, valamint Zugló vasútállomás és az Etele út/Fehérvári út megállók között.

A BKK felhívta rá a figyelmet, hogy a pótlás miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak. A pótlóbuszról a villamosra, vagy ellenkező irányban történő átszállásnál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek – a vonal- és gyűjtőjegyek, valamint az egyszeres átszállójegyek – használata esetén nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jeggyel lehet továbbutazni.

Hozzátették: a kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után a jegy számkocka nélküli végén ismét kezelni kell. A mindkét végükön számkockával ellátott, egy darabból álló átszállójegyeket ilyen esetben nem kell újra kezelni, mivel ezek a másik végükön is számkockával rendelkeznek, amelyet a pótlástól függetlenül korábbi átszálláskor már kezeltek, vagy későbbi átszálláskor kezelni fognak.

Kapcsolódó Cikkek