EUR: 308,49 Ft
CHF: 288,48 Ft
2017. március 30., csütörtök
Zalán

Belföld

Megosztva jár az 1-es villamos két hétvégén, egy szakaszon busz pótolja

Megosztva jár a fővárosban az 1-es villamos a következő két hétvégén, a kieső szakaszon pedig pótlóbusz helyettesíti – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán az MTI-vel.

Azt írták, hogy november 14-15-én és 21-22-én javítják a Hungária körúti felüljáró dilatációs szerkezetét, ezért ezen a két hétvégén a szombati első járat indulásától a vasárnapi utolsó járat indulásáig az Árpád hídi metrómegálló és Zugló vasútállomás között 1-es jelzéssel villamospótló buszt állítanak forgalomba.

Az érintett hétvégéken az 1-es villamos megosztva közlekedik a Bécsi út/Vörösvári út és a Lehel utca/Róbert Károly körút, valamint Zugló vasútállomás és az Etele út/Fehérvári út megállók között.

A BKK felhívta rá a figyelmet, hogy a pótlás miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak. A pótlóbuszról a villamosra, vagy ellenkező irányban történő átszállásnál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek – a vonal- és gyűjtőjegyek, valamint az egyszeres átszállójegyek – használata esetén nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jeggyel lehet továbbutazni.

Hozzátették: a kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után a jegy számkocka nélküli végén ismét kezelni kell. A mindkét végükön számkockával ellátott, egy darabból álló átszállójegyeket ilyen esetben nem kell újra kezelni, mivel ezek a másik végükön is számkockával rendelkeznek, amelyet a pótlástól függetlenül korábbi átszálláskor már kezeltek, vagy későbbi átszálláskor kezelni fognak.

Kapcsolódó Cikkek

  • Felmentették az áramot a kerítésébe vezető férfit

    Felmentették az áramot a kerítésébe vezető férfit

    Bűncselekmény hiányában felmentette a Zalaegerszegi Törvényszék csütörtökön első fokon azt a magyarszerdahelyi férfit, akit az ügyészség emberölés kísérletével vádolt, mert áramot vezetett a szomszéddal közös drótkerítésbe, az őt zavaró kutyákra hivatkozva.

  • A Kossuth és a Petőfi a legnépszerűbb országos adó

    A Kossuth és a Petőfi a legnépszerűbb országos adó

    A 8,2 millió magyarországi felnőtt közül mintegy 7,2 millió rádióhallgató, a legnépszerűbb országos adó a Kossuth és a Petőfi rádió – tudható meg az Inspira Media Research márciusi országos hallgatottsági kutatásának eredményeiből.