EUR: 312,24 Ft
CHF: 267,60 Ft
2018. március 23., péntek
Emőke

Egyéb

Micsoda szerencse: ismét péntek 13!

Balszerencseűző talizmánokat előkészíteni, szerencsehozó kabalákat elővenni: november 13-án ránk köszönt 2015 utolsó péntek 13-ája. Akadnak, akik baljós dátumnak tartják, ám a Szerencsejáték Zrt. most őket igazán szerencséssé teheti!

A babonákat kutatta a  Szerencsejáték Zrt. A lottótársaság nemrég felmérést készített, amelyből kiderül, hogy a megkérdezettek csupán három százalékának van szerencsét hozó babonája vagy olyan rituáléja, amellyel Fortuna kegyeit igyekszik megnyerni. A legelterjedtebb szokás általában valamilyen mozdulat vagy cselekvés elvégzése. A legutóbbi Ötöslottó-nagynyertes, bár nem fedte fel kilétét, annyit elárult, állandó babonája, hogy mindig hármat toppant, mielőtt belép egy lottózóba. A szerencsehozó tárgyak és személyek közül nagyon népszerű a négylevelű lóhere és a kéményseprő, míg a fekete macskát ma is a balszerencse hírnökeként tartják számon. Minden harmadik válaszadó hisz abban is, hogy péntek 13-a különös jelentőséggel bír. Ezt igazolták a Szerencsejáték Zrt. eladási statisztikái is, hiszen ezen a napon mindig jelentősen nő a lottózókba betérők játékkedve. 2015 februárjában csak péntek 13-án 432 ezer Ötöslottó-alapjátékot értékesítettek, míg az előtte lévő héten csupán 265 ezer alapjátékot adtak fel ezen a napon. Március 13-án, pénteken pedig − igaz, valószínűleg az Ötöslottó-halmozódás hatására is − már több mint 572 ezer alapjátékot adtak fel. Ehhez képest az azt megelőző hét azonos napján csak 347 ezer alapjátékot játszottak meg.


Freitag der 13. Friday the 13th, Image: 170659493, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Face to Face Creative

péntek 13

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.