2018. július 19., csütörtök
Emília

Sport

Mikler Roland: Még nem merhetünk nagyot álmodni

Nagyszerű hangulat, telt ház és magyar győzelem. Ez jellemezte azt a háromnapos kézilabdatornát, melyen Fehéroroszország és a már biztos olimpiai résztvevő Argentína legyőzésével a magyar válogatott végzett az első helyen.

Talant Dujsebajev csapata mindkét mérkőzésen fölényesen nyert, amihez Mikler Roland nagyszerű védései is kellettek. Nem véletlen, hogy végül ő vihette haza a legjobb kapusnak járó elismerést is.


Debrecen, 2015. november 8. Mikler Roland kapus a kézilabda Provident Kupán játszott Magyarország - Argentina mérkőzésen a debreceni Főnix Csarnokban 2015. november 8-án. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Mikler Roland lett a torna legjobb kapusa (MTI Fotó: Czeglédi Zsolt)

– Jó úton járunk, de még egyáltalán nem gondolunk a januári Európa-bajnokságra, hiszen nagyon sok munkát kell addig még elvégezni – mondta a Lokálnak Mikler Roland. – A legfontosabb az, hogy a csapat védekezésben és támadásban is egyre jobb legyen. Ezt a tornát is tanulásnak fogtuk fel. Ha a játékunk úgy működik, ahogy a kapitány elképzeli, merhetünk nagyot álmodni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hazaigazolt Tajti Mátyás

  Hazaigazolt Tajti Mátyás

  A DVTK színeiben folytatja pályafutását Tajti Mátyás, a magyar U21-es labdarúgó-válogatott középpályása.

 • Tóth „Potya” István a mi hősünk!

  Tóth „Potya” István a mi hősünk!

  Az FTC–Maccabi Tel Aviv Európa-liga-selejtező előtt nem mindennapi országos kiállításmegnyitó volt a Fradi Múzeumban. A Ferencváros és a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége közösen emlékezett meg Tóth „Potya” Istvánról, az FTC kiemelkedő labdarúgójáról, a csapat első hivatásos edzőjéről, aki a második világháború alatt, 1944-ben társaival több száz zsidót mentett meg a biztos haláltól.

 • Ez a vb álomcsapata

  Ez a vb álomcsapata

  Kihirdette a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) a szurkolók világbajnoki álomcsapatát. Mindenképpen meg kell jegyezni, hogy ez az összeállítás inkább érzelmi, mint szakmai alapon jött létre, hiszen három brazil labdarúgó is helyet kapott a keretben és Cristiano Ronaldo is be lett válogatva.