2018. március 19., hétfő
József, Bánk

Sport

Mikler Roland: Még nem merhetünk nagyot álmodni

Nagyszerű hangulat, telt ház és magyar győzelem. Ez jellemezte azt a háromnapos kézilabdatornát, melyen Fehéroroszország és a már biztos olimpiai résztvevő Argentína legyőzésével a magyar válogatott végzett az első helyen.

Talant Dujsebajev csapata mindkét mérkőzésen fölényesen nyert, amihez Mikler Roland nagyszerű védései is kellettek. Nem véletlen, hogy végül ő vihette haza a legjobb kapusnak járó elismerést is.


Debrecen, 2015. november 8. Mikler Roland kapus a kézilabda Provident Kupán játszott Magyarország - Argentina mérkőzésen a debreceni Főnix Csarnokban 2015. november 8-án. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Mikler Roland lett a torna legjobb kapusa (MTI Fotó: Czeglédi Zsolt)

– Jó úton járunk, de még egyáltalán nem gondolunk a januári Európa-bajnokságra, hiszen nagyon sok munkát kell addig még elvégezni – mondta a Lokálnak Mikler Roland. – A legfontosabb az, hogy a csapat védekezésben és támadásban is egyre jobb legyen. Ezt a tornát is tanulásnak fogtuk fel. Ha a játékunk úgy működik, ahogy a kapitány elképzeli, merhetünk nagyot álmodni.

Kapcsolódó Cikkek

  • Neymar visszavágyik Barcelonába

    Neymar visszavágyik Barcelonába

    Neymar állítólag már megbánta, hogy a PSG kedvért otthagyta Barcelonát. A sérülése utáni három hónapos rehabilitációja közben a brazil futballista tovább gyarapította vétkeit: új frizurával lepte meg a szurkolókat.

  • Még több figyelem kell az utánpótlás-nevelésnek!

    Még több figyelem kell az utánpótlás-nevelésnek!

    Jelentős változásokról döntött az MLSZ elnöksége. A szövetség céljai változatlanok: a magyar futball csak akkor lehet sikeres, ha egyre több minőségi fiatal magyar labdarúgó kap lehetőséget a szereplésre. A szövetség úgy ítéli meg, hogy a fiatalok játéklehetőségét az elmúlt években támogató úgynevezett „fiatal-szabály” jó irányba tett lépés volt, de az első osztályban nem minden profi klub számára jelentett valódi ösztönzést.