2018. január 18., csütörtök
Piroska

Külföld

Nagy az elégedetlenség Görögországban a migránsok miatt

Görögország kifogásolta pénteken, hogy Macedóniában a migránsok egyfajta “önkényes válogatását” végzik, mivel a hatóságok csak afgán, szír és iraki menekülteket engednek továbbutazni.

Ez az eljárásmód szembemegy az Európai Unió elveivel – mondta Nikosz Toszkasz, a polgári védelemért felelős görög miniszter, szavait az EU-tagjelölt Macedóniának címezve.


Toszkasz nyilatkozata – amelyet az athéni sajtó idézett – is azt tükrözi, hogy Görögországban egyre nő az elégedetlenség a macedón határon felgyülemlett migránsok miatt.

Idomeni görög határtelepülésen november 19. óta több száz iráni, bangladesi, pakisztáni és szomáliai menekült várakozik, hogy továbbutazhasson. Csütörtökön kétszázan már erőszakkal próbáltak átjutni a határon. Segélyszervezetek humanitárius vészhelyzettől tartanak, ha az embereket nem engedik tovább.

Az utóbbi napokban a balkáni útvonalon érezhetően csökkent a menekültek áradata, amit a Görögországban uralkodó rossz időjárási körülményeknek is tulajdonítanak.

Kapcsolódó Cikkek

  • Új hímtagot kap a péniszrákos ló

    Új hímtagot kap a péniszrákos ló

    A Bridgtonban élő póni olyan betegséggel küzd ami nagyon kevés fajtársát érinti. Richard a ló pénisze teljesen elrákosodott. Ahhoz, hogy megmentsék az állat életét online gyűjtésbe kezdtek gondozói, hogy elég pénzt szerezzenek az állat műtétjére, ami során új hímvesszőt kapna a beteg testrésze helyett.

  • Egyre több színész határolódik el Woody Allentől

    Egyre több színész határolódik el Woody Allentől

    Egyre több amerikai színész, többek közt Rebecca Hall, Greta Gerwig, Ellen Page, határolódik el Woody Allentől és legújabb filmjétől a rendező elleni évtizedekkel ezelőtti gyermekmolesztálási vádak felelevenítése nyomán.