EUR: 305,69 Ft
CHF: 274,18 Ft
2017. július 26., szerda
Anna, Anikó

Külföld

Nagy az elégedetlenség Görögországban a migránsok miatt

Görögország kifogásolta pénteken, hogy Macedóniában a migránsok egyfajta “önkényes válogatását” végzik, mivel a hatóságok csak afgán, szír és iraki menekülteket engednek továbbutazni.

Ez az eljárásmód szembemegy az Európai Unió elveivel – mondta Nikosz Toszkasz, a polgári védelemért felelős görög miniszter, szavait az EU-tagjelölt Macedóniának címezve.

Toszkasz nyilatkozata – amelyet az athéni sajtó idézett – is azt tükrözi, hogy Görögországban egyre nő az elégedetlenség a macedón határon felgyülemlett migránsok miatt.

Idomeni görög határtelepülésen november 19. óta több száz iráni, bangladesi, pakisztáni és szomáliai menekült várakozik, hogy továbbutazhasson. Csütörtökön kétszázan már erőszakkal próbáltak átjutni a határon. Segélyszervezetek humanitárius vészhelyzettől tartanak, ha az embereket nem engedik tovább.

Az utóbbi napokban a balkáni útvonalon érezhetően csökkent a menekültek áradata, amit a Görögországban uralkodó rossz időjárási körülményeknek is tulajdonítanak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Prága szerint a kvótarendszer működésképtelen

  Prága szerint a kvótarendszer működésképtelen

  A cseh kormány ismételten felhívja a figyelmet arra, hogy a kvótarendszer működésképtelen – ezekkel a szavakkal reagált Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök szerdán arra, hogy az Európai Bizottság újabb szakaszba léptette az uniós menekültkvótákról szóló döntés elutasítása miatt júniusban Magyarország, Lengyelország és Csehország ellen megindított kötelezettségszegési eljárást.

 • 2019-ben érkezik a Wonder Woman folytatása

  2019-ben érkezik a Wonder Woman folytatása

  Diana, az amazonok hercegnője karácsonyi ajándékot hoz a közönségnek 2019-ben: a Warner Bros. filmstúdió bejelentette, hogy a Wonder Woman folytatása két és fél év múlva debütál a mozikban – számolt be róla a Deadline.

 • Varsó visszautasítja a brüsszeli “zsarolást”

  Varsó visszautasítja a brüsszeli “zsarolást”

  Varsó nem fogadja el “az uniós hivatalnokok semmiféle zsarolását”, különösen ha nem tényeken alapszik – jelentette ki az Európai Bizottság bejelentéseire reagálva szerdán Rafal Bochenek, a lengyel kormány szóvivője.